izvršni odbor ubrzao odluku

Hrvatski nogometni savez objavio vijest koja će u Dalmaciji izazvati euforiju; u Hajduku za to nisu znali

12.06.2019 u 12:25

Bionic
Reading

Iako je Davor Šuker u utorak u Varaždinu najavio kako će Izvršni odbor HNS-a konačnu odluku o domaćinstvu utakmice protiv Mađarske donijeti u roku od desetak dana, želja izbornika Dalića i igrača očito je urodila plodom

'Split? Dobili smo od Uefe još dva tjedna da ispitamo i prijavimo domaćinstvo... Sve će se znati tada, jer odluku moramo donijeti. Naš cilj je pobjeda protiv Mađara. Još uvijek krivci za svastiku nisu nađeni, zaboravite sve političko. Vidjeli ste da je u Osijeku uvijek bilo pozitivno, bez ijedne bengalke i bez ijednog incidenta. Sve je moguće, igrat ćemo po čitavoj Hrvatskoj', još u uotrak navečer pričao je u Varaždinu prvi čovjek Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Međutim, već srijeda donijela je posve drugačiji rasplet. Naime, kako prenosi službena stranica HNS-a, Izvršni odbor jednoglasno je donio odluku da će utakmica Europskih kvalifikacija između Hrvatske i Mađarske biti odigrana u Splitu.

Nakon pobjede protiv Walesa u Osijeku, svjetske doprvake u rujnu čekaju gostujući susreti kod Slovačke i Azerbajdžana, a potom će 10. listopada s početkom u 20:45 sati ugostiti Mađarsku na stadionu Poljud u Splitu.

Takvu je odluku jednoglasno donio Izvršni odbor HNS-a te će Uefi prijaviti Split kao domaćina jedne od ključnih utakmica kvalifikacijskog ciklusa za EURO 2020.

Naravno, ne trebamo naglašavati kakvu će euforiju izazvati ova vijest, jer u Dalmaciji s nestrpljenjem čekaju dolazak reprezentacije na službenu utakmicu.

Prijateljski ogled protiv Omiša to je i pokazao. Jer tih se dana u Dalmaciji pričalo samo o nogometu.

No, zanimljivo je spomenuti kako u HNK Hajduk pojma nisu imali da će se utakmica Europskih kvalifikacija između Hrvatske i Mađarske odigrati u Splitu.

'Nemamo nikakvih službenih informacija o tome. Nismo ništa dobili, a za tu smo vijest doznali iz medija', poručili su novinarima iz Hajduka.

Nekako se logikom nameće teza da su čelni ljudi Saveza utakmicu dogovorili s Gradom Splitom, koji je vlasnik stadiona Poljud.

Podsjetimo kako je na inicijativu izvršnog direktora HNS-a Marijana Kustića krajem travnja u Zagrebu održan sastanak na kojem je sudjelovao splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, predsjednik Hajduka Marin Brbić, te predsjednik Nadzornog odbora kluba Benjamin Perasović. Oni su pregovarali o povratku reprezentacije u grad pod Marjanom, no povratne informacije o tom sastanku javnost nije doznala.

Dodajmo još kako je posljednju službenu utakmicu u Splitu, Hrvatska igrala još u lipnju 2015. godine. No, tada se igralo pred praznim tribinama. Bio je to ogled protiv Italije.

Prem punim Poljudom, službenu utakmicu, pak Hrvatska je igrala još davne 2011. godine, kada je reprezentaciju vodio Slaven Bilić. S druge strane bila je reprezentacija Gruzije.

  • +12
Hrvatska - Tunis, prijateljska utakmica 11.6.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL