DUGO MU SE TO NIJE DOGODILO

Hrvatski napadač 'zapalio' Madrid; evo što o Kaliniću pišu španjolski mediji, ali i što je sve rekao trener Simeone

Bionic
Reading

Nikola Kalinić je u subotu zabio prvi ligaški gol za Atlético Madrid nakon čega je trener Diego Simeone istaknuo kako hrvatski napadač koristi prilike koje mu u posljednje vrijeme daje

Napokon je i hrvatskom napadaču 'svanulo sunce'...

'Kalinić dobro radi. Došao je kod nas nakon teške sezone u Milanu a sada mu se ukazuju prilike. On zna da ja prema nikome nemam obvezu, o tome smo razgovarali, no na mene ostavlja jako dobar dojam i zato dobiva priliku', rekao je Simeone na konferenciji za medije podno stadiona Wanda Metropolitano u Madridu.

Ondje je Atlético s 3:0 pobijedio Deportivo Alavés izjednačivši se s Barcelonom na vrhu prvenstvene tablice premda Katalonci imaju utakmicu manje. Kalinić je u 25. minuti zabio za 1:0 što mu je prvi prvenstveni pogodak od kada je prije četiri mjeseca došao iz Milana. U srijedu je na istom stadionu zabio gol i u pobjedi od 4:0 nad četvrtoligašem Sant Andreuom u 1/16 finala kupa.

'Bio je dobar protiv Sant Andreua a danas je ponovo dobro odigrao. To nas čini zadovoljnima jer ga trebamo', napomenuo je Simeone koji je srdačno i žestoko zagrlio 30-godišnjeg napadača nakon pogotka. 'Kalinić traži svoje mjesto u momčadi. Bez obzira na golove radi dobar posao, kada prima loptu leđima okrenut golu, kada se nudi igračima da primi loptu…', dodao je Simeone.

Napadač Diego Costa je prošli tjedan otputovao u Brazil kako bi operirao ozlijeđenu lijevu nogu pa će izbivati s terena oko 3 mjeseca. Simeone stoga traži igrača koji će s Antoineom Griezmannom biti u vrhu napada u formaciji 4-4-2.

'Vodim se dojmom kojeg na mene ostavljaju igrači, prema onome kakvima mi se čine i prema onome što vjerujem da je najbolje za momčad', rekao je Simeone.

U petak je na konferenciji za medije uoči utakmice rekao kako s upravom nije razgovarao oko dovođenja novih igrača kada se idući mjesec otvori prijelazni rok. Novine Marca, sa sjedištem u Madridu, ranije su navele kako bi Atlético mogao posegnuti za 22-godišnjim napadačem Maximilianom Gómezom iz Celte Vigo. Plaće za igrače već su dosegnule limit pa bi Atlético morao prodati nekoga da dovede novog igrača što nije izgledno.

  • +3
Nikola Kalinić u dresu Atletica Izvor: Pixsell / Autor: Borja B Hojas/ABACA/PIXSELL

Simeone je odgovorio kako će se osloniti na igrače koje već ima. Tada je rekao kako Kalinić ima referencu dobrog napadača.

Bivši hrvatski reprezentativac je dosad čekao priliku s klupe, obično ulazeći u drugom poluvremenu, a u dosadašnjih dvanaest utakmica samo je dva puta odigrao svih 90 minuta.

'Bio je dobar i kada je ranije ulazio u igru. Nije padao u očaj kada ne bi zabio gol', napomenuo je njegov vezni suigrač Saúl Ñiguez koji je u subotu igrao na lijevom beku. 'Golovi su nagrada za strpljivost i dobar rad. Oni daju samopouzdanje', zaključio je.

Mediji, pak, navode kako je Kalinić protiv Alavésa opravdao očekivanja.

'Počeo je predano pa je već u početnih pet minuta imao udarac na gol i žuti karton. Također se dobro priključivao suigračima u napadu', komentar je sportskih novina AS sa sjedištem u Madridu.

'U 26. minuti je trbuhom poslao loptu u mrežu nakon dodavanja Ariasa. Više nije imao prilika jer mu to niti igra nije dopuštala no nudio je dobra rješenja sve dok nije zamijenjen u 56. Minuti', dodaju te novine.

Konkurentska Marca je o igraču s brojem 9 na leđima navela: 'Utakmicu je završio onime što se očekuje od 'devetke' - golom. Pojavio se ondje gdje je bilo potrebno da loptu pospremi u mrežu.'