NIKADA DO SADA

Hrvatski napadač Ante Budimir bio je dio utakmice u kojoj je ispisana povijest Real Madrida; glavni akter je Karim Benzema!

21.04.2022 u 10:24

Bionic
Reading

Real Madrid je slavio kod Osasune 3:1, a Karim Benzema je ispisao povijest 'Kraljevskog kluba', ali na način na koji ne želi niti jedan nogometaš

U utakmici u kojoj je počasni gol za domaćina bilo djelo hrvatskog napadača Ante Budimira nije se proslavio jedan od najboljih na svijetu – Karim Benzema.

Francuski golgeter, junak ovosezonske Lige prvaka, postao je prvi igrač Real Madrida koji je promašio dva penala na istoj utakmici La Lige. Benzemi je kaznene udarce u 52. minuti, a potom i sedam minuta kasnije, obranio vratar Osasune Sergio Herrera, ali Real to ipak nije skupo platio nego je došao do nova tri boda.

Osim što je postao prvi Realovac koji nije zabio s bijele točke na jednoj prvenstvenoj utakmici, on je i prvi nogometaš od Raula Tamuda koji je u dresu Espanyola zapucao dva penala protiv Betisa u travnju 2006.

I dodajmo kako je golman Osasune Sergio Herrera prvi vratar koji je obranio dva penala u istoj utakmici La Lige od Sergia Asenja (Villarreal) protiv Getafea u veljači 2018., a također je prvi koji je to uspio u utakmici protiv Real Madrida u natjecanju od 2003/04.

  • +10
Osasuna - Real Madrid, španjolska liga, 20.4.2022. Izvor: EPA / Autor: JESUS DIGES