BLIŽI SE 18. ROĐENDAN

Hrvatski Magic Johnson na velikoj prekretnici

02.02.2012 u 16:11

Bionic
Reading

Na posljednjoj utakmici regionalne ABA lige, koju je KK Zagreb u produžetku izgubio sa 74:78 od ljubljanske Union Olimpije, najljepša vijest svakako je bila povratak 17-godišnjeg 'dragulja' Daria Šarića

Mladi košarkaš, kojem je najveći igrači idol legendarni bek LakersaMagic Johnson, u nešto manje od 15 minuta podsjetio nas je o kakvom se velikom talentu radi.

Ubacio je 'Šiši' – kako ga zovu suigrači - devet koševa bez promašaja. Uz to je imao nekoliko poteza kojima je zaista podsjetio na neponovljivog Magica Johnsona. No problem je u tome što za 206 cm visokog Šarića još uvijek nije jasno na kojoj bi poziciji u seniorima mogao dati najviše.

Stručnjaci kažu kako je previsok i prespor za playmakera (to su govorili i za Magica, op. a.), ali da isto tako još uvijek nema dobar šut za poziciju dvojke (beka-šutera). Za poziciju tri (nisko krilo) je fizički preslab, barem kada je obrana u pitanju… pa se tako svi zajedno vrtimo u krug.

Da se Darija pita da on bira, sigurno bi rekao kako 'želi imati loptu u rukama i igrati kao nekada Magic Johnson', dakle na mjestu playmakera. Ako može, Dario će uvijek asistirati suigraču, a ako ostane sam, uvijek će šutnuti. No u njegovoj igri, kada se oslobodi, zaista ima nešto posebno, no možda je to subjektivno mišljenje.

'Dario je imao zaista lijepi povratak na parket i mislim da je ostavio dobar dojam', rekao je nakon utakmice Zagrebov trener Vladimir Androić kojeg je u posljednje vrijeme često kritizirao tata mladog Darija, Predrag Šarić

No bez obzira na kritike i priče kako 'mali Dario ovog ljeta sigurno napušta KK Zagreb', Androić mu je dao priliku na početku treće četvrtine.

'Iskreno, trener me iznenadio kada mi je rekao da počinjem u petorci u trećoj četvrtini. Želio sam ostaviti dobar dojam i ne razmišljati previše što i kako da napravim jer u tom slučaju znam da ne bi bilo dobro', iskren je bio Dario koji će 8. travnja napuniti 18 godina.

Obzirom da ga klub nije pustio na posudbu u Zadar i da se sve više priča kako vjerojatno u ljeto napušta klub u kojem je osjetio draž Eurolige zanimljiv je bio odgovor na pitanje jesu li njegovi planovi vezani za KK Zagreb. Naime, kada napuni 18 godina Dario će moći sam, bez potpisa oca Predraga koji sve dogovorio sa Zagrebom prije tri godine, odlučiti što i kako dalje.


'Ne želim se vraćati na ono što je bilo kako se ponovno ne bi raspredale priče. Treniram normalno, posljednje treninge prije utakmice protiv Olimpije bio sam u drugoj petorci i zaista se ne želim bilo kakvim izjavama vratiti na staro. U KK Zagreb sam sretan te zadovoljan statusom i odnosom trenera prema meni', rekao je pomalo zbunjeni Šarić koji je vagao svaku riječ što je i razumljivo jer vjerojatno u ovom trenutku on i njegov otac ne znaju gdje će u sezoni 2012/13. igrati. Najblaže rečeno, cijela obitelj Šarić, koja svojedobno Daria nije prodala španjolskoj Caji Laboral, nalazi se na velikoj prekretnici.

Najgori mogući scenarij bi bio da hrvatski Magic Johnson zbog prepucavanja i tko zna kakvih menadžerskih igara ne daj bože propusti sezonu. Kad mu treneri ne daju igrati na mjestu playmakera, gdje bi mogao dati jednako kao i proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga s kojim ga neki treneri uspoređuju, lako bi se moglo dogoditi da još jedan vrhunski hrvatski talent u seniorskoj košarci ne napravi ono što se od njega očekivalo. Ali to je posebna tema.

'Ne smije se dogoditi da zbog nekih privatnih kombinacija ili tko zna čega takav talent ne bude dio prve momčadi. Dario je vrlo nadaren mladić, no bez velikog rada i odricanja te vrhunskog trenerskog programa neće napredovati. Dobre igre na utakmicama ne donose rezultate nego vrhunski rad', za tportal.hr rekao je proslavljeni košarkaš Danko Cvjetičanin koji danas radi kao skaut NBA momčadi New Jersey Nets.