SVIJET KRIMINALA

Hrvatski mafiozo 'cinkao' Maltežanina za namještanje utakmica

18.08.2012 u 12:01

Bionic
Reading

Sporan susret između Malte i Norveške završen je rezultatom 4:0 u korist skandinavske reprezentacije. Osim Sammute, na optuženičkoj su klupi Uefina sjedišta u Nyonu sjedili i Kenneth Scicluna i Stephen Wellman, ali protiv njih su optužbe odbačene zbog nedostatka dokaza

Malteškom je nogometnom reprezentativcu Kevinu Sammutu Uefa dodijelila 10 godina suspenzije zbog sudjelovanja u namještanju kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2008. godine protiv Norveške.

Zanimljivo, čovjek koji je 'otcinkao' Maltežanina je Hrvat Marijo Cvrtak, bivši član organizirane kriminalne skupine koja je tijekom 2008. i 2009. godine namijestila preko 35 bundesligaških utakmica. Cvrtak je zbog svojih nedjela osuđen na 5,5 godina zatvora.

Sporan susret između Malte i Norveške završen je rezultatom 4:0 u korist skandinavske reprezentacije. Osim Sammute, na optuženičkoj su klupi Uefina sjedišta u Nyonu sjedili i Kenneth Scicluna i Stephen Wellman, ali protiv njih su optužbe odbačene zbog nedostatka dokaza.

Recimo i da će krovna europska nogometna organizacija poslati Fifi zahtjev da se Sammuti 'proširi' kazna i izvan granica Europe, tako da idućih 10 godina ne smije zaigrati ni za jedan profesionalni klub svijeta.