STOPOSTOTNO POVJERENJE

Hrvatski košarkaški savez dobio predsjednika, ovakvo jedinstvo dugo nije viđeno

14.05.2023 u 20:48

Bionic
Reading

U zagrebačkom hotelu Aristos održana je izborna sjednica Sabora Hrvatskog košarkaškog saveza.

Nakon što je 8. listopada 2022. prvi put izabran na izvanrednoj izbornoj sjednici, Nikola Rukavina je kao jedini kandidat ponovno izabran za predsjednika HKS-a za mandatno razdoblje 2023.-2027. i to jednoglasno sa 60 glasova pristunih zastupnika od 68 koliko broji novi saziv Sabora.

Sjednica je otpočela izvješćem o izvršenju aktivnosti financijskog plana za 2022. godinu te revizorskim izvješćem, usvojen je prijedlog izmjena i dopuna Financijskog plana i programa rada za 2023.g., kao i izvješće Nadzornog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza. Ujedno je Rukavina podnio i izvješće o radu HKS-a za protekla mandatna razdoblja.

Nakon usvojenog izvješća pristupilo se isticanju kandidata i izborima za predsjednika i članove Upravnog odbora, Nadzonog odbora, Stegovnog suda i Arbitraže HKS-a.

'Najprije bih želio iskreno zahvaliti svima na ukazanom povjerenju i samim time na izboru na mjesto predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza koje prihvaćam s dubokim osjećajem odgovornosti', zahvalio se novoizabrani predsjednik Rukavina te nadodao:

'S obzirom na veliko povjerenje koje ste mi ukazali, uvjeravam vas da ću se u potpunosti posvetiti interesima košarke na svim razinama. Košarka nije samo igra, košarka je vezni faktor koji spaja ljude različitih sredina i usađuje vrijednosti kao što su timski rad, ustrajnost i uzajamno poštovanje još od malih nogu. Već ulažemo, kao što sam naveo u ranijem izlaganju, ali u planu su i veća ulaganja u projekte s ciljem širenja baze igrača i procvata mladih talenata'.

Među ostalim, osvrnuo se na FIBA sustav klupskih i reprezentativnih natjecanja, ali i uspješno započeti proces digitalne transformacije te zaključio:

'Na kraju, ni jedan cilj nije moguće ostvariti bez zajedničkog napora cijele košarkaške zajednice i zato vas sve pozivam na suradnju jer tek zajedničkim snagama možemo stvarati novo nasljeđe za generacije koje dolaze'.