ništa od sp-a

Hrvatski košarkaši za kraj tužnih kvalifikacija doživjeli debakl u Mađarskoj

25.02.2019 u 20:18

Bionic
Reading

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija porazom 65:84 (16:24, 17:24, 15:18, 17:18) na gostovanju kod Mađarske u Szombathelyju okončala je svoj nastup u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Kini od 31. kolovoza do 15. rujna.

Hrvatska je izgubila sve izglede za plasman na SP još u petak nakon poraza od Poljske u Varaždinu, dok je Mađarska i ranije ostala bez izgleda za plasman pa je susret u Szombathelyju odigran u revijalnom tonu.

Mađari su bolje krenuli u utakmicu, tijekom prvog poluvremena pogodili su čak sedam od 11 pokušaja za tricu čime su ostvarili visoku prednost.

  • +20
Kvalifikacije za SP u košarci: Hrvatska - Poljska Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

S druge strane, u igri hrvatske reprezentacije ponovno ništa nije funkcioniralo, u obrani su suparnicima dozvoljavani otvoreni vanjski šutovi dok je u napadu bilo tek nekoliko raspoloženih igrača od kojih prolaznu ocjenu zaslužuju tek Toni Katić i Miro Bilan. U trećoj četvrtini Mađarska je stigla i do 21 koša prednosti te mirno privela susret kraju.

Katić je susret okončao sa 14 koševa, Bilan je ubacio 12, dok su Mađarsku do pobjede predvodili David Vojvoda sa 21 i Csaba Ferencz sa 17 poena.

Hrvatska je tako natjecanje u skupini J okončala na petom mjestu s četiri pobjede i osam poraza, dok je Mađarska zauzela četvrto mjesto sa po šest pobjeda i poraza.

Plasman na SP u Kinu iz ove skupine i prije posljednjeg kola osigurale su Litva, Italija i Poljska.