ŠARIĆ BRILJIRAO

Hrvatski košarkaši sjajnom igrom deklasirali Francuze!

31.07.2016 u 01:06

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška reprezentacija pobijedila je Francusku na pripremnom turniru u argentinskoj Cordobi rezultatom 76:70, uz fantastičnu igru Darija Šarića...

Nakon teškog poraza 78:97 protiv domaćina Argentine u petak, hrvatski košarkaši pokazali su sasvim drukčije lice ove subote u dvoboju protiv Francuske, reprezentacije pune uglednih igrača svjetske klase.

Hrvatska je počela lomiti protivnika u drugoj četvrtini kada je prednost naših narasla na +15 i na odmor su otišli s komotnih 38:27. U trećoj četvrtini Francuzi su se vratili na četiri koša zaostatka, ali odlični Dario Šarić uz pomoć Marija Hezonje i Darka Planinića nije dopustio preokret. U zadnjoj četvrtini Petrovićeva reprezentacija opet se odvojila na prednost iznad deset razlike i Francuzima više nije bilo spasa. Tek su uspjeli u završnici ublažiti poraz za konačnih 76:70.

Daleko najbolji u hrvatskim redovima bio je Šarić sa 18 postignutih koševa, a Darko Planinić dodao je 11, kao i Simon, Ukić je zabio 10, dok je Hezonja ovaj put postigao 9.

U posljednjoj utakmici na pripremnom turniru u Cordobi Hrvatska u ponedjeljak igra protiv Srbije s početkom u 23 sata po hrvatskom vremenu. Prijenos susreta pratite na sportskom kanalu Arenasport 1

Pripremni turnir, Cordoba

Hrvatska – Francuska 76:70 (38:27)