iskreni Mario Hezonja

Hrvatski košarkaš preporodio se igrajući u Rusiji, a imao je i posebnu poruku za bivše poslodavce: Tamo se više ne vraćam!

13.04.2022 u 17:55

Bionic
Reading

Mario Hezonja (27) se 2021. godine vratio u europsku košarku, a ove sezone u redovima ruskog Unics Kazanja igra u životnoj formi. Istina, klub je zbog sankcija Rusiji izbačen iz Eurolige, ali Hezonja je jedan je od najboljih igrača VTB lige

Otkrio je Mario Hezonja (27) kako je doživio odlazak u NBA ligu sa samo 20 godina...

'Osjećao sam se prilično ugodno. Bile su to sjajne godine i završio sam u New York Knicksima, u cool organizaciji. Tamo sam naučio brinuti o svom zdravlju, svom tijelu, svojoj prehrani. Tamo sam se stvorio kao igrač. Jer to je bila sasvim druga razina brige o sebi, kao potpuno druga razina pripreme. Sve što mi se dogodilo pomoglo mi je da postanem ono što jesam ovdje i sada, u Euroligi i VTB ligi', rekao je u razgovoru za ruske medije Hezonja koji se ne namjerava vraćati u NBA ligu:

'Ne, nemam želju vratiti se u NBA. Ima mnogo stvari koje mi se tamo ne sviđaju. Mogu drugačije reći za Ljetnu ligu u NBA-u, gdje počinju pripreme za novu sezonu. To je nešto sasvim drugo. Zato se svako ljeto vraćam u Ameriku i tamo se pripremam za sezonu, s odličnim igračima, ponavljam, ovo je sasvim druga razina. Ali ako govorimo o tome hoću li se vratiti u NBA ili ne, onda se svašta može dogoditi, ali ja se tamo ne vraćam. Nisam dobio poštovanje na terenu koliko sam zaslužio. Osim toga, po mom mišljenju, NBA košarka je više predstava nego igra.'

A kad smo kod igre, Hezonja se u Europi igrački preporodio...

'U Barceloni i na početku u NBA ligi bio sam još jako mlad i nisam bio 'prva violina' momčadi. U Kazanju imam sreće i što imam trojicu trenera koji govore hrvatski jezik, oni mi predstavljaju veliku podršku, jednako kao i predsjednik kluba. Velimir Perasović je sjajan trener, uvijek me zvao u svoje momčadi. Tako me zvao i u Uniks i to je jedan od glavnih razloga što sam ovdje. Ovo je sjajna organizacija', zaključio je hrvatski reprezentativac.