DVA MVP-A

Hrvatski kapetan Domagoj Duvnjak ostaje bez statusa najveće zvijezde; u svlačionicu mu dolazi možda najbolji na svijetu, bit će gužve

28.05.2020 u 08:42

Bionic
Reading

I dok je Domagoj Duvnjak (31) proglašen najboljim igračem u Njemačkoj isto priznanje dobio je Norvežanin Sander Sagosen u Francuskoj. Upravo ta dva majstora igraju na istoj poziciji, a sljedeće sezone nosit će dres Kiela

Domagoj Duvnjak više je od deset sezona u Bundesligi. Prvo je igrao u HSV-u, a od 2014. je u Kielu gdje je svojim igrama, ali i ponašanjem zaslužio kapetansku traku.

Ove sezone naš srednji vanjski vratio je naslov prvaka na sjever Njemačke poslije pet godina. On je najzaslužniji za novi trofej, a prepoznali su to treneri, navijači i čelnici klubova koji su ga proglasili MVP-om. Bila je to odlična godina za hrvatskog reprezentativca, jer je s nacionalnom vrstom došao i do europskog srebra (isto MVP), a život mu je postao još ljepši prije nekoliko dana kada mu se rodio sin.

No sljedeće sezone pred Duvnjakom će biti velika borba za minutažu. Naime, Kiel je u svoje redove doveo Sandera Sagosena, 24-godišnju norvešku zvijezdu koja igra na njegovoj poziciji i koju već sada smatraju najboljim rukometašem svijeta.

Duvnjaku će dobro doći malo rasterećenja, ali Norvežanin se sigurno neće zadovoljiti sporednom ulogom, trkački je moćan, udara u obrani, u napadu je fenomenalan i sigurno će pokušati preko Duvnjaka izboriti status glavnog igrača momčadi.

Upravo je ovih dana Sagosen dobio jednaku nagradu kao Duvnjak, ali u francuskom prvenstvu igrajući za PSG. Dva najbolja igrača u istoj momčadi i na istoj poziciji - Dream Team. Bit će gužve iako su to takvi majstori koji mogu igrati istovremeno, jer obojica mogu bez problema pokriti i druge vanjske pozicije.

'Njegov dolazak daje još veću motivaciju svima u klubu. Sander je igrač svjetske klase i želi ispuniti najveće ciljeve igrajući u najvećoj ligi svijeta', istaknuo je sportski direktor Kiela Viktor Szilagyi.

Sagosen je potpisao na tri godine, a Duvnjak ima ugovor na još dvije sezone.