'barakude' su spremne

Hrvatski je izbornik uoči dvoboja protiv Srbije održao važan sastanak s igračima te otkrio na što ih je sve upozorio

29.06.2022 u 12:56

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti danas od 16 sati na Svjetskom prvenstvu igraju utakmicu četvrtfinala protiv Srbije. 'Barakude' su spremne za okršaj s aktualnim olimpijskim pobjednicima, a izbornik Ivica Tucak s igračima je održao posljednji sastanak uoči ovog 'vaterpolskog klasika'

Sve je spremno, spektakl na Margit Szigetu u Budimpešti je zajamčen je od 16 sati (HTV2) u četvrtfinalu Svjetskog vaterpolskog prvenstva igraju Hrvatska i Srbija.

'Mislim da nema nikakvih nepoznanica. Radili smo već s njima, početkom ove godine smo odigrali jednu službenu, prijateljsku utakmicu s njima, odigrali neodlučeno. Imali smo i nekoliko zajedničkih treninga', rekao je koji sat prije utakmice hrvatski izbornik Ivica Tucak za službene stranice Hrvatskog vaterpolskog saveza (HVS) te dodao:

'Znam koje su im glavne poluge. Znam da to više nije momčad onakve kvalitete individualaca kakvu je imala prijašnja momčad Srbije, ali i dalje su strašno jaki. Sve se vrti oko glavnog igrača, oko Dušana Mandića. To je jedini igrač na svijetu kojeg je nemoguće čuvati jedan na jedan. Uz jasno Nikolu Jakšića koji je sjajan u obrani i napadu, u koji ulazi kao drugi centar. Mandića će najvjerojatnije morati čuvati dvojica igrača, jedan od dvojice će sigurno biti Luka Bukić. Opet, nikako ne smijemo zanemariti lijevu stranu gdje su Strahinja Rašović, sjajan plivač, kao i Radomir Drašović, bek koji je na lijevom vanjskom s igračem više i koji ima za golmane nezgodnu zadršku pri šutu.'

Otkrio je hrvatski izbornik i što je pripremio na sinoćnjem treningu, odnosno na sastanku momčadi nakon njega...

'Pokazali smo igračima još neke detalje, sitnice koje sam izvadio vezane uz igru Srbije. Nekih 10-15 minuta u detaljima kako bi učvrstili tu spoznaju o suparniku', otkriva Tucak te napominje kako se igra podmlađenih 'barakuda' diže sa svakom novom utakmicom:

'Vjerujem da da. Dobiva naša igra neku svoju patinu i sa svakom novom utakmicom mi trebamo biti bolji. Međutim, četvrtfinalna utakmica je uvijek teška, najteža. Daj Bože da slijedi kasnije i još teža, polufinalna...', zaključio je Ivica Tucak.