MILIJUNI NA STOLU

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić otkrio da je dobio najbogatiju ponudu u životu; odluka mu nije laka

09.12.2018 u 09:05

Bionic
Reading

Zlatko Dalić i dalje je na kormilu hrvatske nogometne reprezentacije, ali ponude koje mu stižu sve su izdašnije

Dalić je oduševio svijet uspjehom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji gdje je naša nacionalna vrsta osvojila srebro. Nakon završetka Mundijala svijet je poludio za hrvatskim izbornikom kojem su dolazile milijunske ponude. S takvim ponudama Hrvatski nogometni savez se nije mogao nadmetati, no Dalić je ostao na klupi reprezentacije.

Prije početka kvalifikacija za Euro, Hrvatska je sudjelovala u novom natjecanju Ligi nacija i nije se proslavila. U svojoj skupini u elitnom razredu završila je zadnja, iza Engleske i Španjolske te pala rang niže.

No to nije naškodilo Daliću kojem i dalje na vrata kucaju zainteresirani klubovi i reprezentacije. Sam je to otkrio u razgovru za Sportske novosti.

'Ovih dana došla je još jedna ponuda, friška, aktualna i bogatija nego ona iz Kine o kojoj se pisalo (osam milijuna eura godišnje, na tri sezone, nap. a.). Stalno me netko zove i ponekad se zapitam imam li pravo biti takav prema svojoj obitelji, da odbijam sve te ugovore koje mi nude, jer nogomet je prolazan, danas jesi, sutra nisi', rekao je Dalić.

  • +25
Doček Zlatka Dalića Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Tko zna hoće li ubuduće biti takvih prilika. Kazao sam sâm sebi: 'Bit će još boljih.' I nadam se da hoće, ali nekad se baš zapitam imam li pravo biti neodgovoran prema sebi i obitelji pa sve to odbaciti. Kad dođe šansa, treba je iskoristiti. Zasad je to tako kod mene, dokle će biti ne znam,' dodao je.