PLES MILIJUNA U BORDEAUXU

Hrvatski i španjolski igrači približili se milijardi eura; evo tko je na vrhu

20.06.2016 u 12:27

Bionic
Reading

Uoči utakmice Hrvatska-Španjolska, koja se u utorak 21. lipnja igra u Bordeauxu (21:00), zanimljivo je usporediti prema vrijednosti igrača obje momčadi koje su prepune zvijezda

Prema podacima portala transfermaarkta španjolska nogometna reprezentacija vrijedi 590 milijuna, dok su hrvatski nogometaši vrijedni 288 milijuna eura (u zbroju 878 milijuna eura). Na prvi pogled čini se prevelika razlika, ali to je samo još jedan dokaz kako je aktualni prvak Europe Španjolska prepuno skupo plaćenih zvijezda.

Najvrjedniji igrači u španjolskim redovima su veznjaci Barcelone i Atletico Madrida Sergio Busquets i Koke koji su procijenjeni na 60 milijuna eura.

Iza njih je veznjak Chelsea Cesc Fabregas koji vrijedi 45 milijuna eura, a zatim slijede vratar Manchester Uniteda David de Gea, branič Barcelone Gerard Pique, te njegov kolega iz Real Madrida Sergio Ramos koji su procijenjeni na 40 milijuna eura.

Našu reprezentaciju predvodi Luka Modrić koji vrijedi 50 milijuna eura, što je gotovo kao cijela češka vrsta. Ivan Rakitić je procijenjen na pet milijuna eura manje, a Ivan Perišić na 21 milijun eura. Zatim slijede Mateo Kovačić (20 milijuna eura), Mario Mandžukić (19) i Marcelo Brozović (18)...

Prosječna vrijednost igrača španjolske reprezentacije je čak 25,7 milijuna eura, a u hrvatskoj vrsti je 12,5 milijuna eura.

Španjolski put do Francuske



Aktualni europski prvaci Španjolci su plasman na Europsko prvenstvo u Francuskoj izborili osvojivši prvo mjesto u skupini C ispred Slovačke, Ukrajine, Bjelorusije, Luksemburga i Makedonije.

"Furija" je u kvalifikacijama ostvarila devet pobjeda i jedan poraz uz razliku pogodaka 23-3. Jedini poraz Španjolci su doživjeli u drugom kolu na gostovanju u Bratislavi, gdje je Slovačka slavila 2-1.

Španjolski put do EURO-a

1. kolo: Španjolska - Makedonija 5-1
2. kolo: Slovačka - Španjolska 2-1
3. kolo: Luksemburg - Španjolska 0-4
4. kolo: Španjolska - Bjelorusija 3-0
5. kolo: Španjolska - Ukrajina 1-0
6. kolo: Bjelorusija - Španjolska 0-1
7. kolo: Španjolska - Slovačka 2-0
8. kolo: Makedonija - Španjolska 0-1
9. kolo: Španjolska - Luksemburg 4-0
10. kolo: Ukrajina - Španjolska 0-1