kamo dalje?

Hrvatski golman Ivo Grbić vratio se u madridski Atletico; mnogi maštaju o tome, ali on dolazi s velikim brigama

10.07.2022 u 23:09

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni vratar Ivo Grbić (26) vratio se s jednogodišnje posudbe iz francuskog Lillea pa se u nedjelju priključio pripremama Atletico Madrida uoči nove sezone.

Atletico, koji je prošlu sezonu završio na trećem mjestu u španjolskom prvenstvu, u madridskom predgrađu Majadahonda okupio je 29 nogometaša. U tamošnjem klupskom kampu odradili su prvi trening, a u ponedjeljak će nastaviti s pripremama u mjestu Los Angeles de San Rafael, udaljenom 70 kilometara od Madrida, gdje se crveno-bijeli pripremaju svakog ljeta.

Grbić je prošlu sezonu proveo na posudbi u francuskom prvoligašu Lilleu gdje je bio prvi čuvar mreže sve do 6. veljače i poraza 1:5 od kasnijeg prvaka PSG-a. Od tada ga trener nije stavljao u momčad čime je izgubio mjesto u reprezentaciji Hrvatske čiju je mrežu čuvao u dvije utakmice.

Grbić se vratio u Madrid nakon što je upisao 29 nastupa za Lille tijekom kojih je primio 35 golova. Lille je okončao sezonu na 10. mjestu među 20 klubova, a igrao je i u Ligi prvaka gdje je bio poražen u osmini finala od Chelsea.

Hrvatski vratar, koji je u ljeto 2020. godine došao iz zagrebačke Lokomotive u Atletico, mogao bi otići na novu posudbu tijekom srpnja ili kolovoza.

'Ima više opcija.Vidjet ćemo', rekla je Hini osoba upoznata s njegovom situacijom.

Prijelazni rok je počeo 30. lipnja a nekoliko dana ranije interes za njegovom posudbom iz Atletica pokazali su španjolski prvoligaši Rayo Vallecano i Espanyol, rekao je isti izvor.

Rayo, na čijim je vratima makedonski reprezentativac Stole Dimitrievski (28), doveo je prije osam dana besplatno Diega Lopeza (40) kojem je istekao ugovor u Espanyolu. Momčad iz madridske četvrti Vallecas ima i trećeg vratara koji je prošlu sezonu proveo u Fuenlabradi.

'Nećemo više dovoditi niti jednog vratara', rekao je u nedjelju David Cobeno, sportski direktor Rayo Vallecana, u telefonskom razgovoru za Hinu.

Espanyol, koji je ostao bez Lopeza, i dalje je u potrazi za vratarom. Španjolske novine AS su 28. lipnja bile izvijestile da klub na radaru ima nekoliko vratara među kojima su Jordi Masip iz Valladolida, Alvaro Fernandez iz Huesce (koji je prošlu sezonu bio posuđen engleskom Brentfordu), Bartlomiej Dragowski iz Fiorentine te Ivo Grbić.