ZAVRŠNICA IZ SNOVA

Hrvatski derbi u finalu 'Ramljaka'

05.06.2010 u 20:20

Bionic
Reading

Okončane su utakmice skupina Memorijalnog turnira Mladen Ramljak, a sutrašnji finale u 11 sati izborili su hrvatski predstavnici Dinamo i Hajduk

Već nakon jutarnjih utakmica Dinamo i Hajduk su znali što im je činiti. 'Modre' je protiv Salzburga u finale vodio poraz od čak tri gola razlike, dok su 'bili' od Villarreala smjeli izgubiti minimalnim rezultatom.

Ipak, hrvatske perjanice nisu ništa prepustile slučaju i bez poraza su izborile drugi međusobni završni ogled u posljednje tri godine.

Dinamo je protiv Austrijanaca rutinski odradio posao i golovima Martinka i Vinčića svladao momčad iz Mozartova grada sa 2:0. Tako su skupine završile s tri pobjede i impresivnom gol razlikom 9-0.

Hajduk i Villarreal odigrali su puno napetiju utakmicu, a možda i presudan trenutak bilo je isključenje španjolskog igrača kod rezultata 0:0. Brojčano i fizički nadmoćni Splićani poveli su golom Vukovića, no 'hakleri' u žutom nisu se predavali. Izjednačili su golom Martineza, a u završnici dvoboja dvaput su tražili penale zbog igranja rukom Hajdukovih braniča. Sudac Fran Jović u oba je slučaja ostao nijem i dvoboj je završio remijem.

Ovo finale bila je želja organizatora, koji se nadaju da će u nedjelju u 11 sati turnir doživjeti još nezapamćeni dekor. Omladinci naših velikih rivala pokazali su lijep nogomet i zaslužili su osjetiti dašak derbija koji će uskoro igrati na glavnim travnjacima.