borba u veljači

Hrvatski boks ima još jednog profesionalca; njega vodi trener koji je stvarao i Filipa Hrgovića

10.01.2022 u 19:20

Bionic
Reading

Najuspješniji hrvatski boksač prošle godine Luka Plantić (25), koji se borio u osmini finala poluteške kategorije na Olimpijskim igrama u Tokiju i na Svjetskom prvenstvu u Beogradu, ove godine oprobat će se ponovo u profesionalnom ringu.

Naš višestruki prvak Plantić još je 2014. godine bio juniorski prvak Europe, te juniorski viceprvak svijeta, a osvojio je i broncu na Olimpijskim igrama mladih 2014. godine u Kini.

Prije tri godine borio se u profesionalnom ringu i upisao tri pobjede u tri nastupa u Njemačkoj. Sada ima dogovoren profesionalni meč u Miamiju 11. veljače 2022. godine i već ovoga tjedna putuje u Ameriku, a po dolasku na Floridu saznat će i ime prvog potivnika.

Profesionalne borbe u Miamiju organizira proslavljeni kubanski trener Pedro Luis Diaz Benitez, jedan od najcjenjenijih boksačkih trenera u svijetu koji nosi i titulu doktora sportskih znanosti.

Pedro Diaz u početku profesionalne karijere trenirao je i našeg brončanog olimpijca (Rio 2016.) Filipa Hrgovića, pa je već boravio i u Hrvatskoj.