učinak na eurobasketu

Hrvatski Bogdanović bolji od srpskog, ali sjajnom Slovencu nije niti blizu!

08.09.2017 u 11:52

Bionic
Reading

Nakon prvog dijela natjecanja Bojan Bogdanović šesti je strijelac Eurobasketa, a Dario Šarić na osmom je mjestu među najboljim skakačima natjecanja...

Hrvatska je odlično odradila grupnu fazu Eurobasketa i nakon četiri pobjede i jednog poraza nastavlja u Istanbulu natjecanje nokaut utakmicom protiv Rusije u nedjelju.

  • +3
Eurobasket, skupina C: Hrvatska - Češka Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FIBA

Statistika prve faze turnira kaže da je Bojan Bogdanović potvrdio svoju ulogu vođe reprezentacije i šesti je strijelac Eurobasketa, sa 107 postignutih koševa, u prosjeku 21.4 po utakmici.

Bojan je za osam koševa nadmašio svog srpskog imenjaka Bogdana koji je na sedmom mjestu, a prvi strijelac turnira je Slovenac Goran Dragić sa 122 zabijena koša i 24.4 u prosjeku. Iza njega su Nijemac Dennis Schröder (118, 23.6), Rus Aleksej Šved (115, 23.0), Finac Lauri Markkanen (113, 22.6) i Latvijac Kristaps Porzingis (112, 22.4).

Po postotku šuta Bogdaović je također na šestom mjestu, s 56.4% ubačaja, a Britanac Gabe Olaseni je prvi s čak 70% uspješnosti šuta.

Dario Šarić - zakucavanje protiv Češke

Kad su skokovi u pitanju, Dario Šarić skupio ih je ukupno 37, od toga 26 u obrani i 11 u napadu. Najbolji je Hrvat po toj statistici i na osmom mjestu ukupno, a Litvanac Jonas Valanciunas je prvi s čak 57 skokova.

Po double-double učinku Šarić pak dijeli prvo mjesto s još dvojicom košarkaša, jer je u čak tri utakmice ostvario više od 10 koševa i skokova.

  • +3
Hrvatska košarkaška reprezentacija na Eurobasketu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kad su pak asistencije u pitanju, naš najbolji igrač je Roko Ukić s njih 19 na 15. mjestu, dok ih najbolji Litvanac Kalnietis kao i Finac Koponen imaju po 36.

Tako je to izgledalo u prvih pet utakmica na turniru, no one najvažnije tek slijede...