veliko iznenađenje

Ono što je uspjelo samo Stojku i Kukoču na Eurobasketu je ponovio potpuni anonimac!

08.09.2017 u 09:25

Bionic
Reading

Rumunjski košarkaš Andrei Mandache postao je treći u povijesti Eurobasketa koji je uspio postići 'triple-double' u utakmici ovog četvrtka protiv Crne Gore. Prije njega uspjelo je to tek Stojku Vrankoviću i Toniju Kukoču...

Samo hrvatski košarkaški velikani dosad su se mogli pohvaliti triple-double učinkom na europskim prvenstvima. Prvom je to uspjelo Stojku Vrankoviću 1993. godine u Njemačkoj protiv Grčke, kada je imao učinak od 12 koševa, 13 skokova i 10 blokada.

Dvije godine kasnije na Eurobasketu u Grčkoj Toni Kukoč je postigao 15 poena te imao 11 asistencija i 12 skokova protiv Finske.

Zanimljivo, Kukočev podvig svi pamte, a Stojkov se negdje zaboravio u statističkim knjigama.

Trebalo je čekati pune 22 godine da netko ponovi sličan uspjeh, a onda je to uspjelo košarkaškom – anonimcu. Riječ je o Andreiju Mandacheu, 30-godišnjem košarkašu rumunjskog kluba Oradea.

Mandache je s Rumunjskom u Cluju izgubio svih pet utakmica, ali je u posljednjoj protiv Crne Gore zabio 14 koševa i tome pridodao 11 asistencija i 10 skokova.

Autor: Youtube

Rumunj je tako stao uz bok istinskim košarkaškim velikanima i imat će se čime pohvaliti jednog dana pred svojim unucima...