spektakl u areni

Hrvatske rukometašice i rukometaši odigrat će dvostruke susrete s reprezentacijama Njemačke

07.10.2019 u 15:35

Bionic
Reading

U predvečerje muškog Europskog prvenstva koje će sljedeće godine zajednički organizirati Austrija, Norveška i Švedska te nastavka kvalifikacija ženskih ekipa, Hrvatski rukometni savez i Njemačka rukometna federacija u EHF tjednu dogovorili su dvostruki susret ženskih i muških reprezentacija u Zagrebu i Hannoveru...

U zagrebačkoj Areni igra se 23. listopada u 17 sati susret ženskih reprezentacija, a u 19.30 sati nastupaju muške selekcije Hrvatske i Njemačke.

Rukometaši su posljednji susret u Areni igrali na Europskom prvenstvu 2018. godine, a rukometašice nisu nikada nastupile u toj dvorani.

Dan kasnije, 24. listopada, leti se zajedničkim charter-letom u Hannover, gdje se dvoboji igraju 26.listopada - susret muških reprezentacija je u 14.30 sati, a ženskih u 17.30 sati.

Za sve izbornike to je idealna prilika da provjere u kakvoj su im formi igrači, ali i da detaljno razrade program priprema muških reprezentacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, a ženskih da analiziraju što je napravljeno u prva dva kola kvalifikacija za njihov EURO koji će se održati potkraj te godine u Danskoj i Norveškoj.

  • +7
Rukomet; kvalifikacije za EP rukometašica; Hrvatska - Island, 25.9.2019. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Njemačke reprezentacije među najboljima su u svijetu, i veliki izazov za svaku reprezentaciju. Rukometaši su s njima imali posljednji veliki okršaj na Svjetskom prvenstvu u siječnju u Kölnu i poraženi su 22:21, te su tako ostali bez borbe za medalju, a rukometašice su ljetos igrale u doigravanju za Svjetsko prvenstvo. Nakon remija u Koprivnici, u uzvratnom susretu su poražene 25:21.