ep za odbojkašice

Hrvatske odbojkašice ipak nisu uspjele iznenaditi Turkinje; velika borba trajala je dva i pol sata...

01.09.2019 u 21:22

Bionic
Reading

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva, u osmini finala u Ankari bolja je bila domaća reprezentacija Turske 3:2 (26:24, 18:25, 31:33, 25:22, 16:14) nakon dva i pol sata igre

Naše su igračice pružile sjajan otpor favoriziranoj domaćoj ekipi, čak su stigle i nadomak pobjede povevši sa 12:11 u petom setu, no na kraju ipak nisu imale dovoljno snage i koncentracije za veliko iznenađenje.

Već je prvi set dao nagovijestiti kako će susret biti dramatičan, Hrvatska je imala prednost od 12:8 na startu, Turska je serijom 9:2 preuzela kontrolu rezultata, ali naše se djevojke nisu predale niti kada je bilo naoko uvjerljivih 22:18 za Turkinje. Stigle su poravnanja na 24:24, no tada je turski blok zaustavio našu najbolju igračicu Samantu Fabris te je prva dionica pripala domaćinu.

Sredinom drugog seta Hrvatska je preuzela kontrolu rezultata povevši sa 14:11, Turska se držala do 19:17, no tada je uslijedila odlična serija servisa Matee Ikić kojom je Hrvatska pobjegla na 23:17 i mirno privela taj set u svoju korist.

Hrvatska je bila u prednosti od starta trećeg seta kojega je otvorila sa 3:0 pa sve do rezultata 22:22 kada su Turkinje stigle do prvog izjednačenja. Prvo vodstvo u trećem setu Turska je ima kod 24:23 kada je ujeedno stigla i do set-lopte. A tada je uslijedila velika drama u kojoj je Hrvatska spasila šest set-lopti suparnica te napokon realizirala svoju treću set-loptu za 33:31 i vodstvo od 2:1 u setovima.

  • +5
Turska - Hrvatska, EP u odbojci za žene Izvor: EPA / Autor: SEDAT SUNA

Imale su naše igračice prednost i u otvaranju četvrtog seta, no Turkinje su ipak na vrijeme stigle do preokreta te držale laganu prednost sve do njegova zaključenja.

Kako su Turkinje na servis Caliskan osvojile prvih šest bodova u odlučujućem petom setu izgledalo je kako kod naših igračica više nema snage za pružanje jačeg otpora. No, malo-pomalo se turska prednst topila te je Hrvatska s dva servisa Šamadan stigla do vodstva od 12:11. Ipak, nisu uspjele zadržati prednost, Turska je s dva uzastopna poena stigla do minimalnog vodstva te realizirala drugu meč-loptu.