kvalifikacije za ep

Hrvatske nogometašice primile šest golova na gostovanju u Belgiji

03.09.2019 u 22:31

Bionic
Reading

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija poražena je na gostovanju kod Belgije sa 6-1 (2-0) u svom drugom nastupu u skupini H kvalifikacija za EURO 2021. godine kojem će domaćin biti Engleska.

Tri pogotka za uvjerljivu pobjedu 19. reprezentacije sa FIFA-ine ljestvice postigla je Janice Cayman (18, 59, 66), a po jednom su se među strijelce upisale Tine De Caigny (44), Laura Deloose (74) i Davinia Vanmechelen (78). Utješni pogodak za izabranice Mate Prskala postigla je Izabela Lojna u 84. minuti.

U prvom nastupu u kvalifikacijama Hrvatska je prije pet dana pobijedila Litvu sa 2-1 na gostovanju u Šiauliaiju.

Belgija je preuzela vodstvo na ljestvici s tri boda, koliko ima i Švicarska koja je u utorak nadigrala Litvu sa 4-0. Tri boda, ali iz dvije utakmice, ima i Hrvatska. Bez bodova je Litva, a Rumunjska tek treba odigrati prvu utakmicu.

Hrvatska će sljedeću utakmicu u kvalifikacijama također odigrati u gostima kod Švicarske. Domaćin dvoboja je Thun, a utakmica je na rasporedu 8. listopada.

Iz svake od devet kvalifikacijskih skupina izravno će se na EURO plasirati pobjednici i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Preostalih šest drugoplasiranih reprezentacija razigravat će za preostala tri mjesta.

Hrvatska ženska reprezentacija još nikada nije zaigrala na završnom turniru Europskog prvenstva.