košarkaško EP

Hrvatske košarkašice iskalile se na Čehinjama i osigurale plasman u osminu finala

20.06.2021 u 20:20

Bionic
Reading

Hrvatske košarkašice plasirale su se u osminu finala Europskog prvenstva koje se odigrava u Strasbourgu i Valenciji, uvjerljivo svladavši reprezentaciju Češke sa 84:56 (27:22, 15:11, 30:12, 12:11) u utakmici posljednjeg, 3. kola u skupini D.

Tom je pobjedom Hrvatska osvojila treće mjesto u skupini i za plasman u četvrtfinale će već u ponedjeljak igrati protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je osvojila drugo mjesto u skupini C nakon što je u nedjelju poražena od Slovenije s 91:81.

Hrvatske košarkašice ključnu su prednost napravile u sjajno odigranoj trećoj četvrtini (30:12) u kojoj su gotovo do polovice tog dijela držale Čehinje na samo jednom poenu.

Takav rasplet je omogućio izborniku Stipi Braliću da svoje najbolje igračice odmara u posljednjoj četvrtini u kojoj su priliku dobile košarkašice s manjom minutažom.

Hrvatsku su do uvjerljive pobjede predvodile Ivana Dojkić s 24 koša i sedam asistencija, Iva Slonjšak s 18 poena, Ivana Tikvić sa 17 koševa i osam skokova te Ana-Marija Begić s 13 poena i 10 skokova.

Kod Čehinja je Natalie Stoupalova bila najefikasnija s 10 koševa, a njezina je reprezentacija završila na zadnjem mjestu u skupini D.

U posljednjem dvoboju skupine D Francuska i Rusija će od 20.45 sati igrati utakmicu za prvo mjesto i izravan plasman u četvrtfinale.