ep, budimpešta

Hrvatske karatašice osvojile europsku broncu u katama

08.02.2020 u 20:19

Bionic
Reading

Hrvatska ženska reprezentacija u katama - Inga Grgić, Sabina Petković i Stela Horvat osvojila je brončano odličje na EP-u karateu u Budimpešti.

Kadetska i juniorska selekcija u dvoboju za brončanu medalju nadvisila je domaćina Mađarsku (Kiss, Kovacs, Toth) za 0,18 bodova i drugi put uzastopce na EP-ima u istom sastavu osvojila brončano odličje. Najprije su bili treći u kvalifikacijskoj skupini, također i u polufinalnoj, čime su izborili susret za broncu.

U borbama hrvatski reprezentativci u juniorskoj konkurenciji tri puta ostali su nadomak brončanoj medalji. Petra Nuić u kategoriji do 59 kg svladala je Talijanku Sofiu Ferrarini 4-0, Gruzijku Ani Patrišvili 2-0, Slovenku Hanu Debeljak istim rezultatom, a u nastavku poraz od Francuskinje Emme Marie Elisabeth s 2-1 i u odlučujućem susretu repasaža za broncu od Austrijanke Hanne Devigli s 2-0.

Do završne borbe za broncu stigla je i Mia Greta Zorko u kategoriji +59 kg svladavši Srpkinju Tara Šćepanović 1-0, Čehinju Martinu Sachovu 2-0, a potom i porazom na sudačko preglasavanje od Bugarke Sanje Petkove, nakon što je borba završila bez bodova. U borbi za broncu bolja je bila Slovakinja Sara Krivdova s 3-2.

U pretposljednjoj borbi repasaža za broncu u kategoriji do 55 kg Noa Rumenjak ispao je od Portugalca Gabriela Paule s 2-1. Prije toga pobijedio je Rumunja Bucura 1-0, te izgubio od Slovenca Tamšea sa 4-0.

Dino Šimunec došao je do trećeg nastupa u kategoriji do 68 kg, a nastupili su još Lara Weismann (-48 kg), Ema Štivić (-53 kg), Jakov Fember (-61 kg), Aleksandar Kalabić (-76 kg), Stefano Luka Ciprić (+76 kg), te kadetska i juniorska muška selekcija u katama (Draganić, Kokić, Premec).

Na prvenstvu koje završava u nedjelju, sudjeluje 1155 natjecatelja iz 52 zemlje.