RULET PETERACA

Hrvatska (zasad) bez Olimpijade

25.06.2011 u 22:17

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti izgubili su u polufinalu Svjetske lige od Italije nakon izvođnja peteraca 11:13 (8:8). Sa SAD-om će igrati za 3. mjesto. U finalu će igrati Srbija i Italija

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije se uspjela plasirati u finale Svjetske lige u Firenzi. U polufinalnom ogledu odabranici Ratka Rudića izgubili su od Italije nakon izvođenja peteraca 11:13 (2:4, 1:2, 1:0, 4:2 / 5:3).

Večerašnjim porazom hrvatski vaterpolisti su ostali bez prilike da u sutrašnjem finalu love plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Iduću priliku za vađenje olimpijske vize imat će za tri tjedan na svjetskom prvenstvu u Šangaju, a ukoliko i tamo ne uspiju ostaje im još jedna prilika, kontinentalne kvalifikacije.

Hrvatski vaterpolisti loše su ušli u susret i Italija je vrlo brzo došla do vodstva 4:1. U drugoj četvrtini domaćin je imao i četiri gola viška (6:2) i u tim se trenucima činilo kako je finale izgubljeno. No, sredinom treće dionice odabranici Ratka Rudića pronašli su izgubljeni ritam. Zaigrali su daleko čvršće i agresivnije u obrani, a napokon je proradio i napad. Sredinom posljednje četvrtine prvi put su uspjeli izjednačiti (6:6), a kod rezultata 8:8 imali su i zadnji napad na utakmici. No ruski sudac Sergej Naumov pomogao je domaćinima sudivši Dobudu prekršaj u napadu.

Prilikom izvođenja peteraca Talijani su bili precizniji i uspješniji. Felugo, Figlioli, Luongo, Gallo i Giorgetti svladali su Josipa Pavića, dok su u hrvatskim redovima golove zabili Bošković, Sukno i Joković, a Dobudov udarac Tempesti je obranio.

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Miho Bošković, Samir Barač i Sandro Sukno sa po dva gola, a među strijelce su se upisali i Damir Burić, te Maro Joković. Talijane je predvodio Valentino Gallo sa dva gola.

U drugom polufinalnom susretu Srbija je pobijedila SAD 8:5 (3:1, 2:0, 2:1, 1:3). Najefikasniji igrač u srpskim redovima bio je Vanja Udovičić sa dva gola, dok je Amerikance predvodio Ryan Bailey također s dva postignuta gola.

Finalni susret na rasporedu je u nedjelju 20.30 sati, a pobjednik Svjetske lige izborit će plasman na Olimpijske igre u Londonu sljedeće godine, te novčanu nagradu od 100.000 dolara. Prije toga Hrvatska će s početkom u 19 sati igrati za treće mjesto protiv SAD.