FANTASTIČNA POBJEDA

Hrvatska ukrotila Lazarova i deklasirala Makedonce!

21.01.2016 u 21:59

Bionic
Reading

U prvoj utakmici drugog kruga Europskog prvenstva hrvatska rukometna reprezentacija s lakoćom je svladala Makedoniju, rezultatom 34:24

Podbačaja protiv Norveške sada više nitko ni ne sjeća. Nakon impresivne pobjede u dvoboju s Islandom, hrvatski rukometaši lako su svladali ovog četvrtka i Makedoniju te tako stigli do važnih bodova uoči ključnih dvoboja s glavnim favoritima prvenstva.

Izabranici Željka Babića odigrali su u Krakowu još jednu kvalitetnu utakmicu, ponajviše u obrani. Protiv neraspoloženih i umornih Makedonaca pokazali su naši da su puno brži, spretniji i kvalitetniji pa je pobjednik u ovom dvoboju mogao biti samo jedan.

Susret se odvijao po idealnom scenariju. Hrvatska nije mogla bolje otvoriti utakmicu. Na krilima obrana Mirka Halilovića te brzih golova Marića i Kopljara naši su poveli 7:1 i više nisu ispuštali prednost. S tri pogotka uključio se u prvom dijelu mladi Marko Mamić i naša reprezentacija u dva je navrata vodila +7, no Makedonci su uspjeli ublažiti rezultat i na odmor smo otišli s hrvatskim vodstvom 17:13.

U drugom dijelu predvođeni Štrlekom hrvatski rukometaši brzo su udvostručili prednost i zatim otišli na +10 (28:18) i Obrvan se predao pa su oba izbornika uvela rezerve. Do kraja susreta naši su rutinski priveli posao kraju i pobijedili 34:24.

Najbolji igrač Makedonije Kiril Lazarov nije zabio niti jedan pogodak, što je dokaz koliko je hrvatska obrana dobro odigrala, jer takav stastički podatak je zbilja rijetkost. Za Hrvatsku je Slišković zabio šest golova i bio najbolji strijelac susreta, iako je igrao samo u završnici.

Hrvatska se ovom pobjedom izjednačila s Francuskom na ljestvici skupine E, a jednak broj bodova imaju i Poljaci te Norvežani s utakmicom manje. U sljedećem kolu u subotu naši igraju vjerojatno ključan susret s moćnim Francuzima koji su ranije protiv Bjelorusije impresivnom pobjedom 34:23 pokazali koliko su opasni. Naši moraju ići na pobjedu, bod je preveliki rizik. Ako će igrati kao protiv Islanda ili Makedonije, imaju se pravo tome nadati...

EP u rukometu, skupina E:

Hrvatska – Makedonija 34:24 (17:13)

Europsko prvenstvo

Skupina 1

Francuska - Bjelorusija 34:23
Makedonija - Hrvatska 24:34
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Hrvatska 3 2 0 1 4
2. Francuska 3 2 0 1 4
3. Poljska 2 2 0 0 4
4. Norveška 2 2 0 0 4
5. Makedonija 3 0 0 3 0
6. Bjelorusija 3 0 0 3 0

Sljedeće utakmice

23.1. Francuska - Hrvatska
23.1. Poljska - Norveška