PALA SRBIJA, ČEKA ITALIJA

Hrvatska u finalu Europskog prvenstva

09.09.2010 u 18:59

Bionic
Reading

Na Europskom prvenstvu u vaterpolu u Zagrebu, hrvatska reprezentacija igrat će u finalu nakon što je u polufinalu bila bolja od Srbije sa 10:9 (2:1, 4:4, 2:2, 2:2), a tamo će je čekati Italija

Hrvatska je nakon velike drame slomila Srbiju i plasirala se u svoje treće europsko finale i sada će loviti prvo zlato. Ovo je osmi put da smo na nekom natjecanju igrali polufinale protiv velikog rivala i četvrti smo put izišli kao pobjednici.

Prva četvrtina završila je prednošću Hrvatske. Burić je u mrežu spremio jedan odbijanac, a siguran iz peterca bio je Bošković. Srbi su jednom zatresli mrežu Pavića preko Nikića nakon što su sjajno odigrali igrača više.

Drugih osam minuta otvorio je 'bombom' Joković za ugodnih 3:1, ali Srbi su se brzo vratili preko Udovičića. Kapetan viceprvaka Europe prvo je zabio, a zatim asistirao za Pijetlovića. Do odmora vraćali smo prednost golovima Obradovića i Boškovića, ali uporni suparnik to je sustizao preko Gocića i Rađenovića. Kada se očekivalo da će se na odmor otići s remijem, opalio je Burić i odveo Hrvatsku na 6:5.

Novu četvrtinu opet je otvorio Joković, sada s desnog krila i opet se lakše disalo. Pogodak Gocića vraća dvoboj u neizvjesnost (7:6), a u 24. minuti je neodlučeno, jer je iz daljine bio precizan Filipović. Zahvaljujući odličnom vrataru Paviću i egzekutoru Buriću, u odlučujućih osam minuta 'barakude' su krenule sa 8:7.

Dugo su mreže mirovale, a u 28. minuti je opet bio 'egal', jer je Gocić realizirao igrača više. Sljedeći napad smo na isti način uzvratili preko Muslima za 9:8. Uskoro je za Srbe pogodio Mitrović (9:9). U posljednjim trenucima susreta, Burić je izborio peterac, miran strijelac bio je Bošković, a Pavić je skinuo napad Srbije za veliko slavlje.

Finale protiv Italije koja je bila bolja od Mađarske (10:8) je u 21 sat u subotu.

Hrvatska – Srbija 10:9

HRVATSKA: Pavić, Burić 3, Bošković 3 (2), Dobud, Joković 2, Muslim 1, Karač, Bušlje, Sukno, Barač, Hinić, Obradović 1, Buljubašić.
SRBIJA: Soro, Avramović, Gocić 3, Udovičić 1, Vapenski, D. Pijetlović 2, Nikić 1, Aleksić, Rađen, Filipović 1, Prlainović, Mitrović 1, G. Pijetlović.
PETERCI: Hrvatska 2 (2), Srbija -
REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 8/3, Srbija 9/7.