kvalifikacije za euro u-19

Hrvatska U-19 reprezentacija izgubila od Rumunja i sada je sasvim blizu ispadanja iz utrke za Euro

26.03.2022 u 15:11

Bionic
Reading

U ogledu 2. kola skupine D kvalifikacija Elitnog kola za odlazak na Europsko prvenstvo hrvatski nogometaši do 19 godina izgubili su od vršnjaka iz Rumunjske 2:1

Nakon što su u prvom nastupu, u Karlovcu, izabranici Josipa Šimunića svladali Island 2:1, ovaj poraz ih je doveo sasvim blizu ispadanja iz utrke za Euro. Podsjetimo kako je u prvom nastupu Rumunjska bila itekako uvjerljiva protiv Gruzije koju je svladala 5:1 i novom se pobjedom posve približila Euru.

Rumunjska U-19 ima šest bodova, Hrvatska U-19 tri, a Island U-19 i Gruzija U-19 su bez bodova i imaju utakmicu manje. Još se može stvoriti krug tri reprezentacije sa po šest bodova na kraju, ali šanse mladih Hrvata su svedene na minimum.

Rano su mladi Rumunji poveli, u 10. minuti strijelac je bio Chiritoiu. Nakon primljenog gola Hrvatska U-19 je započela s napadima koji su se isplatili u 28. minuti. Lijepu akciju okončao je Karlo Špeljak koji je pogodio u bliži kut za 1:1.

U nastavku utakmice također je Hrvatska U-19 imala inicijativu, no mreža se zatresla na drugoj strani. U 73. minuti jedanaesterac za Rumunjsku U-19 je realizirao Ilie.

  • +10
Hrvatska - Rumunjska, Kvalifikacije za EP U-19, 26.3.2022. Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt / CROPIX

Do kraja su mladi Hrvati posve stisnuli suparnika. Odličnu šansu u 94. minuti imao je Špeljak, no završilo je slavljem Rumunjske U-19.

Ispred Hrvatske U-19 je još jedna utakmica, u utorak (29. ožujka) će igrati protiv vršnjaka iz Gruzije.

Na Europsko prvenstvo, kojem je domaćin Slovačka, plasirati će se samo pobjednik skupine.