JOKOVIĆ I SUKNO JUNACI

Hrvatska teškom mukom slomila Ruse i izborila mjesto u četvrtfinalu!

19.07.2017 u 14:41

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je pobjedu u 2. kolu skupine D trijumfom nad Rusijom rezultatom 10:8 (1:3, 3:3, 4:1, 2:1) i tako osigurala sigurno mjesto u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva...

Tucakova izabrana vrsta odličnom se igrom istaknula u dvoboju s Amerikancima u ponedjeljak, no ove srijede odigrala je puno slabije s Rusijom i teškom muškom iščupala važnu pobjedu.

Bio je to susret u kojem su našli igrali loše u prvom poluvremenu, a Rusi su u jednom trenutku imali i prednost 6:3, no zatim je uslijedio veliki preokret.

U drugom dijelu u bazenu se pojavila neka bolja hrvatska reprezentacija koja je igrala čvrsto u obrani i efikasno u napadu, a Bijač je na golu postao nepremostiva prepreka za protivnika. Kad su naši poveli 9:7 tri minute prije kraja činilo se da je sve gotovo, no Rusija se još jednom vratila i imala priliku izjednačiti s igračem više, ali nije uspjela. Vukičević je zatim zabio za 10:8 minutu i pol prije kraja i sve je bilo riješeno.

Za Hrvatsku je Maro Joković zabio čak četiri pogotka, a Sandro Sukno je utrpao tri, dok su Šetka, Fatović i Vukičević dodali po jedan.

Naše još u petak čeka dvoboj protiv slabašnog Japana koji bi trebao biti formalnost, a ovom pobjedom osigurano je prvo mjesto u skupini D, kao i izravni plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva...

Svjetsko prvenstvo, skupina D:

Hrvatska - Rusija 10:8 (1:3, 3:3, 4:1, 2:1)