NEOČEKIVANI NAPOR

Hrvatska startala pobjedom, ali svojom igrom nije oduševila!

13.01.2017 u 22:12

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je na otvaranju skupine C Saudijsku Arabiju rezultatom 28:23, u utakmici u kojoj je Kljajićeva momčad bila potpuno ravnopravna u prvom poluvremenu...

Babićevi izabranici na otvaranju turnira imali su prilike zagrijati se protiv najslabijeg suparnika u skupini, no utakmica se ovog petka pretvorila u puno veći ispit nego što je to itko očekivao. Ipak, hrvatska kvaliteta na kraju je presudila pa je Nenad Kljajić ostao bez senzacije o kojoj je Saudijska Arabija možda potajno sanjala.

Utakmica je u Rouenu počela očekivano za hrvatsku reprezentaciju koja je golovima Duvnjaka i Štrleka odmah povela 5:1 i činilo se da nas očekuje susret bez prevelikih uzbuđenja. No, Saudijska Arabija nije se predala i golovima Aljanabija i Alsalema polako se približavala, dok je naše napadače izluđivao odlični Manaf Alsaeed.

Hrvatska prednost potkraj prvog dijela potpuno se otopila, a Aljanabi je sedmercima doveo Saudijsku u vodstvo 11:10, da bi naši ipak golovima Šebetića i Cindrića preokrenuli rezultat i s minimalnom prednošću otišli na odmor.

U drugom dijelu Ivić je počeo odlično braniti, a naši su zabili tri gola u nizu, no ni to nije slomilo Saudijsku koja je uzvratila na isti način. Ipak, zatim je uslijedila serija 5-0 koja je dotukla protivnika i odvela Hrvatsku na +6 (20:14), zahvaljujući golovima Mihića, Duvnjaka i Stepančića.

Nisu se uporni Saudijci ni tada predali, stigli su još u par navrata do -3, ali bolje od toga nisu mogli. Naši su na kraju rutinski stigli do trijumfa rezultatom 28:23 i tako upisali prve bodove na turniru.

Najbolji strijelci kod naših bili su Luka Cindrić sa šest i Domagoj Duvnjak s pet postignutih golova, dok su Lovro Mihić i Manuel Štrlek zabili po četiri.

Sljedeću utakmicu Hrvatska će igrati već u subotu protiv neugodne Mađarske koju je europski prvak Njemačka u prvom kolu slomila tek u završnici susreta.

SP u rukometu, skupina C:

Hrvatska – Saudijska Arabija 28:23 (12:11)

Svjetsko prvenstvo

Skupina C

Bjelorusija - Čile 28:32
Njemačka - Mađarska 27:23
Hrvatska - Saudijska Arabija 28:23
Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Hrvatska 1 1 0 0 2
2. Čile 1 1 0 0 2
3. Njemačka 1 1 0 0 2
4. Bjelorusija 1 0 0 1 0
5. Mađarska 1 0 0 1 0
6. Saudijska Arabija 1 0 0 1 0

Sljedeće utakmice

14.1. Mađarska - Hrvatska
15.1. Čile - Njemačka
15.1. Saudijska Arabija - Bjelorusija