OČEKIVANO

Hrvatska s 'pola gasa' riješila Alžir

14.01.2013 u 18:15

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija je stigla do druge pobjede na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. U dvorani Caja Magica u Madridu savladan je afrički predstavnik Alžir 31:20

Očekivano! Hrvatska nakon dva kola ima stopostotan učinak. Nakon laganog zagrijavanja protiv Australije uslijedilo je novo slavlje protiv nešto neugodnijeg Alžira od kojeg smo bili bolji i prije dvije godine na istom natjecanju u Švedskoj.

Mora se priznati kako protiv afričkog viceprvaka nismo briljirali i da ćemo u sljedećim utakmicama morati pokazati puno više ukoliko želimo igrati značajniju ulogu na SP-u. Naime, u utorak nas čeka opasniji protivnik, Mađarska (21.15)

Poveli smo odmah 2:0, no uporni Alžirci držali su se blizu sve do sredine prvog poluvremena (5:4). Tada su Golužini izabranici ubacili u brzinu više te smo prvi puta pobjegli na tri (7:4) pa nešto kasnije na četiri razlike (8:4).

Iako u napadu dosta toga nije izgledalo dobro, obrana je bila na visini zadatka. Barem onda kada smo u dva navrata imali po šest golova prednosti (13:7, 14:8). Ipak, uspjeli smo to prosuti u završnici, pa se na odmor otišlo sa 'samo' 15:12. Gotovo pola hrvatskih pogodaka zabio je Čupić (sedam).


Previše opušteno izdanje hrvatskih rukometaša s puno pogrešaka nastavilo se u drugom poluvremenu, što je Alžirce ostavljalo u igri. Ipak, poslije 43. minute slomljen je otpor afričkog predstavnika. Razlika je rasla, pa je tako u 50. bilo velikih 27:18.

Posljednjih deset minuta gledali smo 'odrađivanje posla' u kojem su priliku dobili igrači od kojih je većina u drugom planu. To nije utjecalo na prednost jer je u 57. bilo velikih 30:19, a na kraju je dvoboj završen sa 31:20.

Ivan Čupić bio je s osam golova najbolji strijelac utakmice. Gađao je 8-10, od toga 4-4 iz sedmeraca. Po četiri gola dodali su Marko Kopljar (4-5, proglašen za igrača utakmice) i Drago Vuković (4-11), dok je Domagoj Duvnjak zabio tri pogotka (3-5). Mirko Alilović upisao je sedam obrana, Filip Ivić dvije. Alžirce je predvodio Hichem Daoud sa šest golova iz sedam pokušaja.

'Zasluženo smo pobijedili. Igrali smo dobru obranu iz koje smo zabili puno lakih golova. Što se tiče Mađara, imamo igrače koji mogu prepucati njihovu 6-0 obranu. No brži smo i to moramo iskoristiti', rekao je Duvnjak.