IDEMO U PARIZ!

Hrvatska rukometna rapsodija, evo nas u polufinalu SP-a!

24.01.2017 u 23:50

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija nakon prave drame u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva pobijedila je Španjolsku 30:29. Marko Mamić zabio je devet golova, a Hrvatska će u polufinalu igrati s Norveškom (petak, 27. siječnja, 20.45 sati)

Fenomenalnu je utakmicu odigrala hrvatska rukometna reprezentacija u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. 

Na samom početku utakmice Španjolci su iz dvije kontre poveli 2:0, naši su rukometaši u prvih nekoliko napada bili brzopleti, dva nerezonska i neizrađena šuta koštala su nas zaostatka već u prvim minutama... No, potom je krenuo uragan. Hrvatski uragan! 

Španjolce je načeo Jakov Gojun, pa je Zlatko Horvat vratio na 2:2, pa se nastavilo igrati gol za gol. Deseta minuta utakmice bila je kobna za Luku Šebetića, krivo je doskočio i stradao mu je skočni zglob. Luka je šepajući napustio teren, izgubljen do kraja utakmice. Nadamo se samo da ozljeda nije teže prirode...

No, Hrvatska ima odgovor, a on se zove Marko Mamić. Uskočio je iz 'drugog plana' i odlučio presuditi Španjolcima. Vukao je Mamić, zabijao iz svih pozicija, te je u prvih 30 minuta bio naš najbolji strijelac, zabio je šest golova! Priključio mu se i Luka Cindrić koji je sjajno zamijenio Domagoja Duvnjaka, a u napadu su proigrali i naši pivoti, sjajno su u prvome poluvremenu odigrali Željko Musa i Tin Kontrec.

Hrvatska je na odmor otišla s vodstvom 17:15, odigrali su naši rukometaši gotovo savršenih 30 minuta. Prvi put na ovom SP-u, sad kad je najvažnije!

Na startu drugog dijela naši su rukometaši nastavili u istome ritmu, dvaput je zabio Musa, jednom Horvat za 20:16... U tim je trenucima sjajno branio Ivan Stevanović, no potom se otvorila famozna hrvatska 'crna rupa' u igri. Pomalo se topila naša prednost, Dušebajev je 'namjestio ruku', zabio je tri gola u dvije minute, priključio mu se i Fernandez te su Španjolci stigli na 25:24.

U tim trenucima ponovno se 'ukazao' Stevanović, 'skinuo' je sedmerac kod 26:24, potom je vezao još nekoliko obrana, ali nije bilo dovoljno. U 54. minuti rezultat je bio 28:28, ali Domagoj Duvnjak nas je u tim teškim trenucima vratio u vodstvo 29:28! U sljedećem napadu Stevanović skida 'zicer' za izjednačenje...

Zlatko Horvat u 58. minuti iz izuzetno teške pozicije zabija za 30:28, španjolski izbornik u očaju zove minutu odmora... Rivera iz sedmerca vraća Španjolce u igru, 30:29. I onda drama u posljednjoj minuti, Cindrić nije zabio, Španjolci su imali 15 sekundi za izjednačenje ali Dušebajev nije zabio! Hrvatskla je pobijedila Španjolsku 30:29 i u polufinalu je Svjetskog prvenstva!!!!!!!!

>> Hrvatska je u polufinalu; nakon drame dobili Španjolce!

Marko Mamić predvodio je hrvatske strijelce, zabio je devet golova, Luka Cindrić dodao je pet, Zlatko Horvat zabio je četiri, neumorni ratnik Željko Musa tri, a Domagoj Duvnjak dva gola... Ivan Stevanović imao je devet obrana...