BILO JE I VRIJEME

Hrvatska reprezentacija napokon je dobila ono što zaslužuje!

09.11.2017 u 20:37

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija je u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za SP na Maksimiru protiv Grčke igrala pred ispunjenim tribinama

Napokon se i to dogodilo! Hrvatski nogometaši dobili su potporu kakvu zaslužuju, a za to je trebalo dočekati domaći okršaj u play-offu.

Naime, Hrvatska je ovim kvalifikacijama imala sve samo ne domaćinsku atmosferu, zapravo lakše joj je bilo igrati u gostima nego kod kuće.

Tako je zbog kazne, protiv Turske i Islanda, naša reprezentacija igrala pred praznim tribinama. Protiv Ukrajine skupilo se oko 28 tisuća navijača, ali vladale su velike mjere osiguranja zbog straha od huliganskih ispada, Kosovo je dočekano pod prolomom oblaka koji je rastjerao gledatelje i potopio travnjak, a nakon što je dvoboj prebačen za drugi dan stadion je također bio poluprazan.

  • +10
Navijači na Maksimiru, Hrvatska - Grčka, 2017. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Posljednja utakmca u skupini igrala se na Rujevici, bojkot Armade učinio je svoje, kazališna atmosfera, uvrede igračima, a što je najžalosnije ni stadion malog kapaciteta (8 tisuća) nije bio ispunjen.

A sada su tribine maksimirskog stadiona bile ipak pune, hrvatski igrači su po prvi puta u ovom kvalifikacijskom ciklusu na travnjak istrčali u atmosferi koja im je bila poticaj i dodatni motiv. Bilo je i vrijeme...