EURO U VATERPOLU

Hrvatska pobijedila, ali odigrala blijedo protiv Francuske!

17.07.2014 u 14:26

Bionic
Reading

U utakmici 3. kola skupine B Europskog prvenstva u Budimpešti hrvatski vaterpolisti ostvarili su drugu pobjedu svladavši Francusku sa 14-11 (5-3, 3-2, 2-3, 3-4)

Protiv Francuske, najslabije reprezentacije u skupini Hrvatska je očekivano ostvarila drugu pobjedu na EP i time stigla na korak do osiguranja plasmana u četvrtfinale. Za taj uspjeh "barakude" će u posljednja dva nastupa, protiv Srbije u subotu i Mađarske u ponedjeljak, morati osvojiti barem jedan bod ili se nadati slabijim rezultatima Španjolaca u njihovim preostalim susretima.

Već u prvoj četvrtini Hrvatska je u dva navrata imala tri gola prednosti (4-1, 5-2) zahvaljujući raspoloženom Mari Jokoviću, koji je u toj prvoj dionici postigao tri pogotka. No, Francuzi su s dva gola iz protunapada, te jednim s dva igrača više uspijevali zadržati priključak.

Početkom druge četvrtine Dobud i Bukić su s dva brza pogotka povisili na 7-3, ali u nastavku su hrvatski igrači "stali" u napadu, nisu iskoristili čak tri situacije s igračem više i dopustili Francuzima novo približavanje na dva razlike (7-5).

Loša igra Hrvatske, pogotovo u situacijama s igračem više, odnosno manje u bazenu, nastavila se i u trećoj četvrtini u kojoj su Francuzi uspjeli postići čak tri gola zaredom i 1:13 minuta prije isteka tog dijela igre smanjiti na jedan razilke (9-8). Ipak, Sukno je pogodio za 10-8, da bi Francuzi u samoj završnici s igračem više pogodili vratnicu.

U posljednjoj četvrtini napokon su naši igrači uspjeli realizirati dvije situacije s igračem više, te pogocima Buljubašića i Lončara povisiti na 12-8 i riješiti pitanje pobjednika. Ipak, s končanih tri pogotka razlike Hrvatska ne može biti u potpunosti zadovoljna, jer je u utakmicu ušla sa željom za ostvarivanjem što uvjerljivije pobjede koja bi im povećala izglede za plasman u četvrtfinale čak i u slučaju poraza u posljednja dva nastupa u skupini.

Poslije utakmice, izbornik je priznao: 'Najbitnije je da smo pobijedili utakmicu. Svjesni smo da nismo pružili briljantnu igru i na ovakvom turniru normalno je da dođe do određenog pada, a danas je to bilo u našoj obrani. To je rezultiralo pobjedom od tri gola razlike iako smo priželjkivali veću razliku. Okrećemo se sad utakmici sa Srbijom!' - izjavio je izbornik Ivica Tucak.

U 4. kolu Hrvatska će igrati protiv Srbije u subotu od 16 sati.

HRVATSKA: Pavić, Bukić 1, Milaković, Lončar 1, Joković 5, Buljubašić 1, Muslim 3, Bušlje, Sukno 1, Dobud 2, Šetka, Živković, Bijač

FRANCUSKA: Garsau, Saudadier 2, Jablonski, Khasz, Blary, Simon 3, Peisson 1, Lavarsanne, Marzouki, Bodegas 3, Tomašević 1, Camarasa 1, Moriame

PETERCI: Hrvatska 0/1, Francuska -

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 3/13, Francuska 5/14