PLASMAN NA OI

Hrvatska ostvarila cilj! Gotovo rutinski dobila Njemačku

30.01.2015 u 15:39

  • +7

SP u rukometu: Hrvatska - Njemačka

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl

Bionic
Reading

Iako je njemačka reprezentacija u prvom dvoboju pobijedila Poljake, protiv Hrvatske ipak nije mogla. Naša je reprezentacija kontrolirala gotovo cijelu utakmica i došla do zapravo uvjerljive 28:23 pobjede

Pobjedom protiv Njemačke 28:23, Hrvatska je ostvarila svoju sedmu pobjedu na turniru i tako osigurala plasman za olimpijski kvalifikacijski turnir. Osim samog početka dvoboja, Hrvatska je držala rezultatsku prednost te na kraju susreta došla do skoro pa rutinske pobjede.

Utakmica nije počela idealno. U devetoj minuti prvog poluvremena Nijemci dolaze do vrlo neugodne prednosti od tri pogotka kod rezultata 2:5. No, onda nekoliko tehničkih pogrešaka Nijemaca i dobrih obrana Mirka Halilovića omogućuju dobar period naše reprezentacije i seriju 5:1, kojom sredinom prvog poluvremena dolazimo do 7:6.

Otvorilo se i vanjskoj liniji, pa je naša reprezentacija pogocima Stepančića i Sliškovića, te preko kontre Čupića došla do najveće prednosti u prvom poluvremenu, 10:7. Do kraja prvog dijela naši su reprezentativci održavali tu prednosti, da bi u posljednjoj minuti, nakon isključenja Vorija, Schöngarth pogodio za 13:11, što je ostao rezultat na kraju prvog poluvremena.

Slično kao i na početku prvog dijela, Hrvatska loše ulazi u drugo poluvrijeme. Prvih pet minuta ne uspijevamo postići pogodak, Nijemci izjednačuju, ali onda pogocima Vorija, Koljara i Štrleka ponovo dolazimo do lijepe prednosti od 'plus tri'.

Nakon deset minuta drugog poluvremena Hrvatska je potpuno zagospodarila terenom te došla do prednosti 19:14, na što je njemački izbornik uveo i sedmog igrača (vadeći vratara) prilikom napada svoje selekcije. Ipak, bez učinka, jer Hrvatska desetak minuta prije kraja utakmice i dalje na semaforu stoji 'plus pet' za Hrvatsku – 22:17.

Do kraja dvoboja naša je selekcija igrala protiv Nijemaca 'gol za gol' da bi na kraju došla do pobjede 28:23. Najbolji u našoj ekipi bio je Manuel Štrlek s osam golova, ali i Mirko Alilović s 12 obrana, dok je kod Nijemaca Gensheimer zabio sedam komada.