LAGANI TRENING

Hrvatska očekivano potopila Tursku

30.08.2010 u 22:45

Bionic
Reading

Na Europskom vaterpolskom prvenstvu Hrvatska je stigla do prve pobjede. Rudićevi izabranici su očekivano bilo bolji od Turske 16:3 (3:2, 4:1, 6:0, 3:0)

Dan nakon poraza od Crne Gore 'barakude' su za protivnika imale najslabiju reprezentaciju skupine – Tursku. Bodove protiv nje svi su već upisali, ali puno veću kvalitetu trebalo je potvrditi u bazenu.

Hrvatska je snažno krenula u susret i golovima iz peterca Sukna te s centarske pozicije Dobuda već nakon dvije minute imala 2:0. U tim trenucima protivnik je u napadačkom dijelu izgledao nemoćan. No nekoliko brzopletih akcija Rudićevih igrača ostavilo je neizvjesnost nakon prve četvrtine, jer je za Hrvatsku pogodio još samo Hinić, a za Turke Okman i Cagatay.

U 11. i 12. minuti 'barakude' su preplivale Turke te preko Barača, Sukna i Dobuda otišle na 6:2. Do odmora Hantal je jednom iznenadio Pavića, a Buljubašić je u posljednjoj minuti druge četvrtine vratio na četiri razlike.

Nastavak je donio potpuni potop Turaka. Još jednom su loptu u mrežu poslali raspoloženi Dobud i Barač, a po prvi puta su se na utakmici u strijelce upisali Bošković, Muslim (peterac) i Obradović, za visokih 12:3. U 23. minuti sijevnula je nova brza kontra, a Muslim je svojim drugim golom odveo Hrvatsku na deset razlike. Odlična četvrtina koju je Rudićeva družina dobila sa 6:0.

U posljednjih osam minuta Hrvatska je ušla opušteno, dok Turci nisu imali snage da prekinu golgeterski post. U 30. i 31. minuti dva puta je sjajnim udarcima pogodio Joković, a priču je zaključio razornim šutom Muslim za konačnih 16:3.

Prvi bodovi za Hrvatsku koju u srijedu očekuje utakmica s Rumunjskom (18 sati).

Hrvatska - Turska 16:3

HRVATSKA: Pavić, Burić 1, Bošković 1, Dobud 3, Joković 2, Muslim 3 (1), Karač, Bušlje, Sukno 2 (1), Barač 1, Hinić 1, Obradović 1, Buljubašić 1.
TURSKA: Sezer, Guveli, Gozusulu, Balta 1, Okman, Gunkut, Coskun, Hakymez 1, Cagatay 1, Hantal, Sonmez, Beskerdesler, Guven.
PETERCI: Hrvatska 2 (2), Turska -.
REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 11 (7), Turska 9 (2).