IGRA SE

Hrvatska krenula s pripremama za rukometni Euro, a našu reprezentaciju odmah napali ozbiljni problemi; izborniku nije lako

23.11.2020 u 14:03

Bionic
Reading

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija okupila se u Zagrebu i odmah nakon testiranja na korona virus krenula put Poreča. Tu će obaviti završne pripreme za Europsko prvenstvo koje se od 3. do 20. prosinca 2020. godine igra u Danskoj

Nakon nekoliko dana intenzivnih konzultacija i pregovora u ponedjeljak je potvrđeno da će Danska biti domaćin svih skupina EHF EURO 2020. za rukometašice koje se igra od 3. do 20. prosinca 2020, objavljeno je na službenim stranicama EHF-a.

Drugi domaćin, osim u Herninga, bit će i Sydbank Arena u Koldingu gdje će se igrati utakmice skupina C i D te jedna iz druge faze natjecanja. Utakmice finalne faze natjecanja igrat će se u Herningu.

Za to vrijeme naše rukometašice su krenule u pripreme te ih je pogodila informacija iz Koprivnice o novom proboju korona virusa u Podravka Vegetu. A iz te ekipe, pet je gotovo ključnih igračica nacionalne vrste. Uz sve prometne poteškoće, danas je spriječen dolazak Ane Debelić iz Rusije, pa će ona stići naknadno, kao i Ćamila Mićijević.

Da bi mogao koliko – toliko normalno trenirati, izbornik Nenad Šoštarić je s pričuvne liste pozvao Ines Domjan.

  • +8
Hrvatska ženska rukometna reprezentacija Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Kao i svi ostali, i mi ćemo se krenuti pripremati i pokušati prvo vidjeti gdje smo, čisto fizički, jer svaka igračica ima drugačiji ritam treninga i utakmica. Nakon toga ćemo pripreme potrošiti na varijante taktike kako bi što spremniji ušli u Prvenstvo', rekao je za HRS Nenad Šoštarić, izbornik hrvatske ženske seniorske reprezentacije.

'U ovoj cijeloj situaciji nije se igralo puno utakmica, do zadnjeg trenutka se nije znalo hoće li se održati. Tako da sam sretna i jedva čekam krenuti, gladna sam rukometa, vjerujem da smo svi. I evo, jedva čekamo početak', dodala je Katarina Ježić, kapetanica Hrvatske.