SPEKTAKL NA 'OTOKU'

Hrvatska kao sila dolazi u London; ovo je naših devet aduta u atletici

01.08.2017 u 13:34

Bionic
Reading

Na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu, od 4. do 13. kolovoza, Hrvatska će imati devet predstavnika u šest disciplina, a neki od njih imaju velike šanse ne samo za medalju nego i za najsjajnije odličje

S obzirom na broj stanovnika i na ulaganja hrvatska ekspedicija na 'Otok' dolazi kao mala atletska sila, uvjerljivo najjača kada je riječ o zemljama s prostora bivše države.

Svatko tko imalo prati atletiku zna da su naši najjači aduti nježniji spol – aktualne olimpijske prvakinje iz Rio de Janeira, Sandra Perković u bacanju diska i Sara Kolak u bacanju koplja. Finale ženskoga koplja na rasporedu je 8. kolovoza, a medalje u ženskom disku dijelit će se posljednjeg dana natjecanja, 13. kolovoza. Prema njihovoj formi medalja je normalna stvar, a ni zlato nije daleko.

U bacanju kugle nastupit će Stipe Žunić i Filip Mihaljević, a ukoliko izbore finale gledate ćemo ih u borbi za medalje u nedjelju 6. kolovoza.

Ivan Horvat u skoku s motkom i Ana Šimić u skoku u vis nadaju se također prolasku kvalifikacija. Finale muške motke je 8. kolovoza, a pretposljednjeg dana SP-a, 12. kolovoza, finale ženskog skoka u vis.

Najviše predstavnika imamo u maratonu. Na startu 6. kolovoza naći će se tri djevojke Matea Matošević, Bojana Bjeljac i Nikolina Stepan.  

  • +8
Sandra Perković osvojila zlato u bacanju diska Izvor: Pixsell / Autor: Phil Noble
  • +8
Sara Kolak osvojila olimpijsko zlato za Hrvatsku Izvor: Reuters / Autor: Dylan Martinez