PREGRŠT PREPREKA

Hrvatska je domaćin, ali put do medalje za Červara je teži nego ikad!

09.01.2018 u 12:16

Bionic
Reading

Ovog petka hrvatska rukometna reprezentacija započinje svoj pohod na medalju na domaćem Europskom prvenstvu, no iako su naši među najboljim momčadima na turniru plasman u polufinale neće biti lako ostvariti...

Devet godina nakon SP-a na kojem je osvojila srebro, Hrvatska je ponovo domaćin jednog velikog rukometnog natjecanja. Generacija predvođena Ivanom Balićem na svom je terenu osvojila srebro, a nešto slično očekuje se i od ove Červarove ekipe, no to joj neće biti lako ostvariti.

  • +5
Prijateljska utakmica: Hrvatska - Crna Gora Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Naime, put do borbe za medalju pun je teških prepreka, a našu reprezentaciju čekaju okršaji s dvije najbolje momčadi s prošlogodišnjeg SP-a u kojima ne smije oba puta izgubiti ako želi u polufinale.

Europsko prvenstvo za Hrvatsku počinje obračunom sa Srbijom u Spaladium Areni koji izaziva veliku pažnju, no opasni protivnici u skupini A Červerovu družinu čekaju tek nakon toga. Reprezentacija Islanda možda na posljednjim natjecanjima nije ostvarivala impresivne rezultate, ali definitivno ima kvalitetu iznenaditi predvođena sjajnim Aronom Palmarssonom.

Švedska je pak mlada reprezentacija s kojom nikome neće biti lako igrati, a na zadnjim natjecanjima uvijek je bila opasnija u uvodnim utakmicama nego u kasnijoj fazi pa nije dobro za Hrvatsku što se već u Splitu mora s njom susresti.

Ako naši srede Srbiju, Island i Švedsku još nisu sigurni za ulazak u polufinale, jer ih tek čekaju dvije najteže prepreke. Dinartova Francuska predvođena Nikolom Karabatićem opet je jedan od glavnih favorita za zlato, a križa se s Hrvatskom iz skupine B i odlična Norveška. Sa Sagosenom, Bjornsenom, Myrholom i društvom uvijek je bilo problema, a posebno boli polufinalni poraz s prošlogodišnjeg SP-a kojim se momčad koju vodi Christan Berge revanširala za ranije neuspjehe protiv naše reprezentacije.

Šesti suparnik na putu do polufinala bit će Austrija ili Bjelorusija s kojima ne bi trebalo biti problema, a Hrvatska će si smjeti priuštiti jedan poraz u grupnoj fazi turnira, ali vrlo vjerojatno ne više od toga.

Mogu li Duvnjak, Štrlek, Cindrić, Stepančić i ostali uz pomoć potpore s tribinama proći kraj ovih svih prepreka, ostaje nam za vidjeti. A ako se nađu u polufinalu čekat će ih u zagrebačkoj Areni Danci, Nijemci, Španjolci ili možda Slovenci, u borbi za medalju koja bi bila u ovakvoj izuzetno jakoj konkurenciji zaista veliki uspjeh ove generacije...