NEMA BRIGA

Hrvatska izvukla grupu po mjeri, a čak i ako zabrlja postoji 'plan B' kako otići na Euro

02.12.2018 u 16:34

Bionic
Reading

Zlatko Dalić i njegovi nogometaši mogu biti zadovoljni skupinom kvalifikacija za Euro 2020. godine, a čak i ako ne izbore mjesto među prve dvije reprezentacije koje idu dalje, gotovo sigurno će igrati u dodatnim kvalifikacijama...

Ždrijeb u Dublinu Hrvatskoj je ponudio Wales, Slovačku, Mađarsku i Azerbajdžan kao protivnike na putu do Europskog prvenstva 2020. godine, što nije zabrinulo gotovo nikog u zemlji, s obzirom da niti jedna od ovih reprezentacija nije igrala na SP-u u Rusiji na kojem su naši osvojili srebro.

  • +37
Hrvatska - Španjolska, Liga nacija, nogomet, 15.11.2018. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Zna se ipak da Wales s Garethom Baleom može praviti probleme, a i dobro organizirana Slovačka, dok su nam Mađari stare 'mušterije' no možda baš u ovom ciklusu proigraju. Gostovanje u Azerbajžanu u doba Prosinečkog jednom nam je pak ostalo u lošem sjećanju.

Unatoč tome, Hrvatska je apsolutni favorit za prolazak dalje koji će izboriti dvije najbolje reprezentacije u grupi i to je ono što javnost očekuje.

No, čak i da naši zabrljaju i ne ostvare očekivano dobar rezultat, postoji 'plan B' kako proći na Euro. Naime, Hrvatska gotovo da je već osigurala dodatne kvalifikacije svojim plasmanom u Ligi nacija gdje je zauzela deveto mjesto. Od osam reprezentacija ispred nje (Nizozemska, Švicarska, Portugal, Engleska, Španjolska, Italija, Francuska i Belgija) ako njih pet izbori izravni plasman na Euro, četiri reprezentacije koje slijede garantirano idu u razigravanje za Euro.

A vjerojatno će ići dalje izravno svih osam. Kao i Hrvatska. Ali ako ne ode, naši znaju da nikad u povijesti nisu ispali u dodatnim kvalifikacijama pa ovaj put zaista mirni mogu krenuti na put prema Euru...