ŠPANJOLCI SLAVILI 24:22

Hrvatska izgubila utakmicu koja je već bila dobivena

22.01.2012 u 21:50

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je u prvom kolu druge faze od Španjolske 24:22 i tako doživjela prvi poraz na prvenstvu. 'Kauboji' su izgubili dobivenu bitku i mogu žaliti što nisu pobijedili

Pobjedom protiv Španjolske, hrvatska je rukometna reprezentacija mogla osigurati polufinale, no slabom igrom u drugom poluvremenu kada se raspala obrana, a napad je stao, Hrvatska je izgubila već dobivenu utakmicu. Zadnjih deset minuta smo zabili samo jedan gol i to iz sedmerca i to nije moglo proći nekažnjeno te je Španjolska pobijedila 24:22 (11:14).

Po prvi puta na ovom prvenstvu hrvatski su rukometaši imali fantastičnu podršku s tribina. To kao da ih je pomalo iznenadilo u uvodnim trenucima susreta što su reprezentativci 'furije' iskoristili te u kratkom vremenu otišli na tri gola prednosti. Prvo 3:0, a onda 4:1 u šestoj minuti utakmice. I tada kreće briljantnih šest minuta kada 'Kauboji' rade seriju od 7:0 i dolaze u vodstvo od 8:4.

Ta serija je dala krila hrvatskim rukometašima, dvorana je 'poludjela'. Igralo se gol za golom i Hrvatska je držala tu prednost od tri ili četiri gola razlike. No, nakon onog žestokog ritma kada se lovila prednost Španjolske, došla je kriza koju su naši protivnici iskoristili i uspjeli doći na gol zaostatka (11:10).

Hrvatska 'suša' u golovima je trajala čak sedam minuta (od 19. i Lackovićevog gola do 26. minute) kada je Štrlek podigao na dva gola prednosti 12:11. Od tog trenutka ponovno je sve krenulo na našu stranu. Alilović je bio praktički neprelazan na svom golu, obrana je funkcionirala skoro besprijekorno, a krila Čupić i Štrlek su trpali nemoćnom Sierri te se na poluvrijeme otišlo s vodstvom 14:11.

Nažalost u nastavak utakmice smo ušli opuštenije što su naši protivnici iskoristili i zahvaljujući Tomasu su napravili mini seriju i izjednačili na 16:16, da bi u 45. minuti Španjolci imali priliku doći u vodstvo po prvi puta nakon uvodnih minuta, no opet se na golu pojavio Alilović koji je obranio šut Romeru. Za razliku od prvog poluvremena u drugom je intenzitet obrane pao te su uz to hrvatski igrači radili previše tehničkih pogrešaka i to je najveći razlog zbog čega su Španjolci uspjeli dovesti utakmicu u rezultatsku neizvjesnost koja je potrajala sve do posljednjih trenutaka kada Maqueda postiže za vodstvo Španjolske, a u narednom je napadu Balić napravio grešku i tu je priči bio kraj. Još je Cañellas samo potvrdio konačnu pobjedu Španjolske 24:22.

Najefikasniji igrači u hrvatskim redovima bili su Ivan Čupić sa pet golova, te Manuel Štrlek i Blaženko Lacković sa po četiri gola, dok su u španjolskim redovima najefikasniji bili Victor Tomas sa pet i Iker Romero sa tri gola.

Hrvatska - Španjolska 22:24 (14:11)

Hrvatska: Alilović, Losert; Balić, Kopljar 2, Lacković 4, Duvnjak 1, Buntić 2, Vori 1, Štrlek 4, Čupić 5 (3), Ninčević 1, Horvat, Musa, Gojun 1, Bičanić, Vuković 1.
Španjolska: Hombrados, Sierra; Alberto Entrerrios, Gurbindo 3, Maqueda 2, Tomas 5, Raul Entrerrios 2, Sarmiento 2, Aguinagalde 1, Roberto Garcia 2 (1), Ugalde 1, Juan Antonio Garcia 1, Romero 3 (3), Canellas 2, Morros, Guardiola.

Isključenja: Hrvatska 6 minuta, Španjolska 6 minuta.

Sedmerci: Hrvatska 3-3, Španjolska 4-5.

Suci: Vaclav Horacek i Jiri Novotny (Češka)