BOLJI OD PLETIKOSE

Hrvatska ima golmana u velikom klubu, vidi li to Kovač?

04.07.2014 u 10:43

Bionic
Reading

Danijel Subašić zadržao je povjerenje čelnika bogatoga Monaca i ostaje 'jedinica' u uoči nove sezone. Hoće li mu to konačno donijeti mjesto među vratnicama hrvatske reprezentacije?

Victor Valdes ne dolazi u Monaco. Ozljeda ligamenata desnog koljena koštala ga je pada na liječničkom pregledu i morat će potražiti neki drugi klub, s obzirom da je raskinuo s Barcelonom.

No, čak i da je došao u Kneževinu, ne znači da bi dobio status prvog golmana kluba. Argentinac Sergio Romero došao je kao zvijezda prošle sezone, ali nije se uspio izboriti za minutažu pokraj našeg Danijela Subašića.

'Imao je odličnu sezonu i trener mu potpuno vjeruje,' izjavio je dopredsjednik Monaca Vadim Vasiljev te najavio kako će hrvatski 29-godišnji golman ostati prvi golman i sljedeće sezone.

Zadranin Subašić je iz Hajduka u Monaco stigao 2011. godine, kada je klub još bio drugoligaš. Pokazao se pouzdanim, no kada je prošle sezone milijarder Ribolovljev kupio klub, svi su bili uvjereni kako će mu među najvećim svjetskim zvijezdama pronaći zamjenu.

To se nije dogodilo. U klub su stigli veliki igrači, poput Jamesa Rodrigueza, Falcaa i Joaoa Mutinha, no Subašić je opstao i ulazi u četvrtu sezonu s klubova uz puno povjerenje svojih šefova.

Za Subašića ostaje još samo pitanje reprezentativnog statusa. Stipe Pletikosa bio je 'jedinica' i Biliću i cu ostao je na golu i kod Nike Kovača, što se nije pokazalo sjajnim na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, s obzirom na reakcije kod golova domaćina, kao i kod Marquezovog pogotka za Meksiko. Prema ESPN-u, čak je uvršten i među najgorih 11 SP-a.

Pletikosa se nema namjere oprostiti od reprezentacije i pred izbornikom je ponovo dvojba. Ostaviti ga na golu ili dati priliku Danijelu Subašiću? Objektivno gledano, Subašić mora dobiti prednost. Brani u vrhunskom klubu koji je po kvaliteti daleko ispred ruskog Rostova i svoj posao obavlja odlično. Rijetkost je da hrvatski golmani dobiju takvu priliku. Malo ih je branilo u velikim i bogatim klubovima. Ako to nije dovoljno za gol reprezentacije, onda Subašić stvarno nema sreće…