Čudesan niz

Hrvatska i izbornik Dalić upisali su se u povijest; ovo još nikome nije uspjelo, a podatak o primljenim golovima u gostima je nevjerojatan!

14.06.2022 u 08:46

Bionic
Reading

Osim što je nakon ukupno deset međusobno odigranih utakmica hrvatska nogometna reprezentacija napokon pobijedila Francusku ujedno je nastavljen i čudesan niz na gostujućim utakmicama

U jubilarnom desetom pokušaju hrvatski nogometaši uspjeli su doći do prve pobjede protiv Francuske i to na Stade de Franceu.

U utakmici 4. kola skupine 1 A razreda UEFA Lige nacija jedini gol zabio je hrvatski kapetan Luka Modrić u 5. minuti iz kaznenog udarca.

Nakon gostujuće pobjede nad Danskom sada je pala i Francuska pa je tako povećan broj pobjeda na gostujućim utakmicama.

No, ono što zvuči pomalo nevjerojatno za reprezentaciju koja je na početku Lige nacija izgubila kod kuće od Austrije 0:3 jest podatak kako su Vatreni na posljednjih sedam gostovanja, u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. te u Ligi nacija, primili tek jedan jedini gol.

Bez gola je Hrvatska prošla kroz Rusiju, Slovačku, Cipar, Dansku i Francusku, a jedan jedini gol u tom povijesnom nizu Vatreni su primili u pobjedi protiv Malte 7:1. A bizarno zvuči kako je na toj utakmici Marcelo Brozović zabio autogol!

I ne samo to.

Kako navodi nogometni analitičar Tomislav Globan ova pobjeda je povijesna jer je to prvi puta da je Hrvatska ostvarila pet uzastopnih pobjeda na gostovanjima uz dodatak kako je svih pet ostvareno u natjecateljskim utakmicama.

Također se navodi kako je dosad rekord bio četiri gostujuće pobjede koji su ostvarili Otto Barić i Zlatko Kranjčar 2003.-2004., a potom i Slaven Bilić 2006.-2007.

'Nakon mojih pet utakmica i nakon deset ukupno pali su Francuzi. Vratiti se i pobijediti Francusku nakon ovih rezultata može samo momčad koja ima karakter. Ispada da nam je Liga nacija donijela puno. No problem su četiri utakmice u deset dana i putovanja. No pokazali smo prkos, inat, karakter i borbu. Sad smo u dobroj situaciji', kazao je nakon pobjede protiv Francuske hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

  • +37
Francuska - Hrvatska, Liga nacija, 2022. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic