gimnastika, sp

Hrvatska gimnastičarka ispala, ali oduševila iskrenošću: S obzirom da mi je ovo prvo svjetsko prvenstvo u životu, vidjelo se da rade živci, da glava radi svoje...

18.10.2021 u 18:53

Bionic
Reading

Hrvatska reprezentativka Christina Zwicker odradila je kvalifikacije višeboja i ujedno završila svoj nastup na 50. Svjetskom gimnastičarskom prvenstvu u japanskom gradu Kitakyushu

Ovog ponedjeljka na je programu bilo sedam od deset kvalifikacijskih grupa gimnastičarki, a uoči sutrašnjeg raspleta posljednje tri skupine, Christina je trenutno na 36. mjestu u višeboju (46.165).

Najbolji višeboj danas odradila je Amerikanka Leanne Wong (55.749).

'Ne mogu reći da sam zadovoljna, ali ne mogu reći ni da nisam. S obzirom da mi je ovo prvo svjetsko prvenstvo u životu, vidjelo se da rade živci, da glava radi svoje. Počeli smo s gredom. Krenula sam sigurno, stabilno, bez nekih većih grešaka, međutim, pred saskok, na samom kraju vježbe, dogodila se pogreška što je rezultiralo padom', objašnjava Christina.

Na gredi je ocijenjena sa 10.766, na preskoku sa 12.633, na dvovisinskim ručama je dobila 10.766, a na tlu 11.733.

'Nakon toga je išao parter, napravila sam u redu, s njim sam zadovoljna. Radila sam novu vježbu, novu koreografiju i to je bilo OK. Preskok je isto bio OK i na kraju su ostale dvovisinske ruče. Krenula sam lijepo, sigurno, a onda opet pred sam kraj, na elementu prije saskoka, dogodila se greška i pala sam sa sprave. Sveukupni dojam, sretna sam i ponosna što sam uopće dobila priliku nastupiti, što smo uspjeli doći do Japana s obzirom na cijelu situaciju s COVID-om. Da sam mogla bolje, jesam, znam i sama, ali sada nam je ostalo vratiti se u dvoranu, nastaviti trenirati, raditi, zapeti, gristi i s glavom gore samo ići dalje', poručila je 19-godišnja Zwicker.

U srijedu će u muškim kvalifikacijama nastupiti parteraši Aurel Benović i Marko Jovičić te na konju s hvataljkama Filip Ude, Jakov Vlahek i Mateo Žugec.