Logo (1)

suparnik nam europski prvak

Hrvatska doznala suparnika u finalu; Slovenci bili blizu iznenađenja

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 24.01.2020 22:36
  • Objavljeno 24.01.2020 u 22:36
Bionic
Reading

Rukometaši Hrvatske u nedjeljnom finalu Europskog prvenstva u Stockholmu igrat će protiv Španjolske, branitelja naslova osvojenog prije dvije godine u Zagrebu, koja je u drugom polufinalu nadigrala reprezentaciju Slovenije sa 34:32 (20:15)

Španjolci su se prvi put odvojili na tri pogotka prednosti u 19. minuti, koju su do poluvremena povećali na +5 (20-15) i održavali je do 54. minute. U samoj završnici Slovenci su stigli do zaostatka od jednog pogotka, ali je golom Alexa Dujshebaeva Španjolska zapečatila prolaz u svoje drugo uzastopno finale Europskog prvenstva, a ukupno šesto.

Za pobjedu Španjolaca najzaslužniji su bili Angel Fernandez, Raul Entrerrios i Dušebaev svaki sa po šest pogodaka. Strijelce Slovenije predvodio je Jure Dolenec sa sedam golova, a šest je postigao Blaž Janc.

  • +6
EP u rukometu; polufinale: Španjolska - Slovenija Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Finalni obračun Hrvatske i Španjolske u Stockholmu na rasporedu je u nedjelju, s početkom u 16.30 sati, dok će se Slovenija i Norveška za brončano odličje boriti već u subotu od 18.30 sati.

Hrvatska je dosada osvojila pet medalja na europskim prvenstvima, srebra 2008. i 2010. te bronce 1994., 2012. i 2016. Španjolci u svojoj trofejnoj riznici imaju naslov prvaka Europe s prošlog EP-a u Hrvatskoj, kad su u finalu nadigrali Švedsku, te još četiri srebra i dvije bronce.

Slovenija bila finalist 2004. kad je bila domaćin EP-a i tada je osvojila jedinu medalju na EP-u, dok su aktualni dvostruki svjetski doprvaci Norvežani još uvijek bez odličja na europskim smotrama, jer su 2016. u Poljskoj izgubili utakmicu za broncu od Hrvatske.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal