DODATNE KVALIFIKACIJE ZA SP

Hrvatska će put do Brazila tražiti preko Islanda

21.10.2013 u 15:38

Bionic
Reading

Nakon statistički najlošije odrađenih kvalifikacija, ali i koje su kao takve našoj reprezentaciji ostavile mogućnost plasmana na SP u Brazil, momčad Nike Kovača danas je doznala da će u dodatnim kvalifikacijama igrati protiv Islanda

Ždrijeb dodatnih kvalifikacija u sjedištu FIFA-e u Zürichu, Hrvatskoj je donio za suparnika reprezentaciju Islanda. U konkurenciji su bile još Francuska, Švedska i Rumunjska. U bubnju je ukupno bilo osam reprezentacija, ispala je samo Danska, kao najlošija drugoplasirana reprezentacija iz europskih kvalifikacija.

Reprezentaciju Islanda vodi Šveđanin Lars Lagerback, koji je Švedsku vodio na dvije uzastopne svjetske smotre. S Islandom je u ovim kvalifikacijama drugo mjesto osvojio iza Švicarske, a sa 17 prikupljenih bodova u Skupini E Islanđani su iza sebe ostavili Sloveniju, Norvešku, Albaniju i Cipar.

Hrvatska je dosad s Islandom igrala dvije utakmice, kvalifikacijske za SP u Njemačkoj 2006. godine, a u obje su kao pobjednici izašli naši igrači. Na Islandu je bilo 3:1, dok je u Zagrebu Hrvatska slavila s još uvjerljivijih 4:0. Zanimljivo, u dvoboju u Zagrebu s dva je gola u mreži Islanđana sudjelovao i aktualni hrvatski izbornik Niko Kovač. preostala dva zabili su Joe Šimunić i Dado Pršo. U pobjedi na Islandu dva je gola zabio Boško Balaban te aktualni kapetan Darijo Srna

Island do sad još ni jednom nije nastupio na SP-u, a nadamo se da neće imati premijeru ni u Brazilu.

Prva utakmica igra se 15. studenog u Reykjaviku, a uzvrati četiri dana kasnije u Zagrebu .

Svi parovi dodatnih kvalifikacija: Portugal - Švedska; Ukrajina - Francuska; Grčka - Rumunjska; Island - Hrvatska.

Inače, valja podsjetiti da se Hrvatska u istoj situaciji nalazila već tri puta, i da su svaki puta naši bili uspješniji od suparnika - prvo Ukrajine, potom Slovenija a posljednji puta - uoči Eura 2012. u Poljskoj i Ukrajini - protiv Turske.