NIJE BILO NORMALNO

Hrvatska atletičarka na SP-u završila na infuziji; ni ona ne vjeruje što su im to glavni ljudi atletike napravili

29.09.2019 u 08:55

Bionic
Reading

Ne stišavaju se reakcije na ženski noćni maraton na Svjetskom prvenstvu u Dohi kojeg su obilježili iznimno teški uvjeti, temperatura od 32 stupnja i 73 posto vlage zbog čega su odustale brojne atletičarke, među kojima su bile i hrvatske predstavnice Matea Parlov Koštro i Bojana Bjeljac

Nakon što je odustala od utrke, 27-godišnja Zagrepčanka Matea Parlov Koštro završila je na infuziji.

'Ušla sam u utrku svjesna da će biti teški uvjeti. Iako nemam previše iskustva, bila sam u dobroj formi i dala sam sve od sebe. No na 32. kilometru sam jednostavno kolabirala i morala sam odustati. Već mi je u početku utrke postalo jako teško, a zadnjih 20 kilometara sam čupala zadnje atome snage iz sebe', rekla je za HRT naša najmlađa maratonka.

Članica AK Svetice je u veljači ove godine u Sevilli istrčala osobni rekord 2:32.43, a upravo je to vrijeme bilo pobjedničko u Dohi. Parlov Koštro ovoga puta to jednostavno nije uspjela istrčati.

'Imala sam najbolje namjere i htjela sam na najbolji mogući način braniti boje države. Uvjeti su bili nenormalni. IAAF treba sljedeći put razmisliti želi li najbolje svjetske trkačice dovesti u situaciju u koju nas je doveo. Duž staze sam nailazila na trkačice, to su sve vrhunske trkačice i svjetski vrh i sigurno nijedna nije ovdje došla nespremna. Dosta me ovo dotuklo, i fizički i psihički', dodala je Parlov Koštro.

Podsjećamo, Kenijka Ruth Chepngetich je nadvladala vrućinu i vlagu pobijedivši u vremenu 2:32:43. Međutim, podatak kako je pobijedila s najsporijim rezultatom u povijesti svjetskih prvenstava sve govori. Druga je bila braniteljica naslova iz Londona Rose Chelimo iz Bahreina, koja je imala vrijeme 2:33:46, dok je bronca pripala Helaliji Johannes iz Namibije s rezultatom 2:34:15.

Za maraton su bile prijavljene i tri hrvatske atletičarke Bojana Bjeljac, Matea Parlov Koštro, te Nikolina Šustić Stanković. Nažalost, sve tri su ostale bez plasmana. Bjeljac i Parlov Koštro kao što smo ranije spomenuli su odustale, dok Šustić Stanković zbog trovanja uoči same utrke nije niti nastupila.