ODBOJKA

Hrvatice poražene od Brazilki, dečki poraženi kod Sjeverne Makedonije

04.06.2023 u 09:13

Bionic
Reading

Hrvatske su odbojkašice u Ligi nacija upisale i četvrti poraz, u nedjelju ih je sa 3:0 (26:24, 25:16, 25:8) pobijedio Brazil.

Andrea Mihaljević je postigla 14 bodova za Hrvatsku, a kapetanica Martina Šamadan 11. Najbolje kod Brazilki bile su Ana Cristina Menzes Oliveira de Souza sa 22 boda i Diana Duarte Martin sa 9.

Hrvatska je predzadnja na ljestvici nakon poraza od Bugarske, Njemačke, Japana i sada od Brazila.

Sljedeću utakmicu hrvatske odbojkašice igraju 13. lipnja protiv SAD-a u Brasiliji.

Hrvatski odbojkaši izgubili su i treću utakmicu u skupini B Europske zlatne lige, a bolji od njih bili su reprezentativci Sjeverne Makedonije koji su ih svladali s 3:2 (17, 22, -22, -29, 14) poslije dva sata i 11 minuta velike borbe u skopskoj dvorani Boris Trajkovski.

Hrvatska je bila na rubu velikog preokreta od 0:2 u setovima, ali je domaća reprezentacija imala više preciznosti, a ponešto i sreće u odlučujućem, petom setu, nakon što su Makedonci u četvrtom propustili tri meč-lopte.

U petom setu je domaća momčad više puta imala tri poena prednosti, da bi hrvatski odbojkaši izjednačili na 12:12. No, do meč-lopte nisu stigli. Ono što Makedonci nisu napravili u četvrtom setu, jesu u petom, kad su iskoristili ukupno petu meč-loptu.

U drugom dvoboju u ovoj skupini Ukrajina je s 3-0 (21, 21, 23) slavila na gostovanju u Belgiji.

Ukrajinci su prvi u skupini s maksimalnih devet bodova i bez izgubljenog seta. Sjeverna Makedonija s pet bodova drži drugo mjesto, a Belgija je treća s tri boda. Na zadnjem mjestu je Hrvatska s jednim bodom osvojenim u Skoplju.

Bez obzira na loš start u ovo natjecanje, hrvatski odbojkaši imaju zajamčen nastup na završnom turniru četiri najbolje reprezentacije kao domaćin, a igrat će se u Zadru.