vatreni SU MINA

Hrvati su svima trn u oku: Samo da ih izbjegnemo

22.11.2023 u 23:52

Bionic
Reading

Hrvatska se plasirala na Europsko nogometno prvenstvo sedmi puta u povijesti. Pobjedom na Maksimiru protiv Armenije 1:0 Hrvati su izborili 13. nastup na velikim natjecanjima i postala smetnja mnogima.

Fantastični uspjesi na zadnja dva Svjetska prvenstva 2018. i 2022. godine na kojima su osvojeni srebro i bronca te srebro iz Lige nacija osvojeno ove godine Hrvate su učinili nogometnom velesilom koju nitko ne želi u svojoj skupini na Euru 2024. koje će se u lipnju 2024. održati u Njemačkoj.

Tako je španjolska Marca u svojoj analizi jakosnih skupina i potencijalnih protivnika Furije na Euru Hrvate proglasila najnepoželjnijim protivnicima.

'Španjolska je jedan od favorita, posebno zato što je prava momčad bez zvijezda i iskakanja. Do finala u Berlinu dug je i težak put', piše Marca i nastavlja:

'Francuska, Engleska i Portugal također spadaju u najuži krug. Tu su i reprezentacije koje su mine, one koje mogu razbiti sve prognoze. To je ponajprije Hrvatska. Ona je uvijek tu usprkos tome što je sve starija i što se jedva u zadnjem kolu plasirala na Euro. Hrvatska je svrstana u treću jakosnu skupinu, čime je izbjegnuto nekoliko potencijalnih skupina smrti s njom, ali to je svakako reprezentacija koju treba izbjeći iz trećeg pota', naglasili su Španjolci.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Podsjetimo kako izgledaju jakosne skupine ždrijeba koji će se održati 2. prosinca:

  • Prva jakosna skupina: Njemačka, Portugal, Francuska, Španjolska, Belgija i Engleska
  • Druga jakosna skupina: Turska, Mađarska, Danska, Albanija, Austrija i Rumunjska
  • Treća jakosna skupina: Hrvatska, Škotska, Slovenija, Slovačka, Češka i Nizozemska
  • Četvrta jakosna skupina: Italija, Švicarska, Srbija i tri pobjednika dodatnih kvalifikacija