KLJUČ USPJEHA

Hrvati koji su oduševili rukometni svijet najavili strašan sudar

25.01.2017 u 20:27

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši stigli su u srijedu poslijepodne iz Montpelliera u Pariz, gdje ih u petak (20.45 sati) na Svjetskom prvenstvu čeka polufinalni dvoboj protiv Norveške

Kao ključ uspjeha u tom srazu 22-godišnji Marko Mamić, najbolji igrač u četvrtfinalu protiv Španjolske, ističe potrebu da naši rukometaši prate visok tempo u kojem igra norveška reprezentacija.

'Norvežani su dobra ekipa, možda još bolja nego prije i bit će zanimljivo. Morat ćemo pratiti njihov visok tempo jer ako nećemo, onda ćemo izgubiti. Dat ćemo sve od sebe da ih trkački možda i prestignemo', rekao je Marko Mamić na druženju s predstavnicima medija po dolasku u Pariz.

Hrvatska je u proteklih godinu dana triput igrala protiv Norveške i dvaput izlazila kao pobjednik, u dvoboju za 3. mjesto na Europskom prvenstvu u Poljskoj, kad je bilo 31:24, te na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru, gdje su naši rukometaši slavili sa 27:21. Norvežani su bili bolji od momčadi pod vodstvom Željka Babića u grupnoj fazi EP-a u Poljskoj (31:34).

'Mislim da ćemo se pripremiti isto kao i za svaku drugu utakmicu. Poznajemo se jako dobro, oni su zapravo potpuno ista momčad kao i što su bili lani. Mislim da će utakmica biti izuzetno teška, a šanse su mislim 50-50', mišljenje je još jednog junaka pobjede nad Španjolcima, vratara Ivana Stevanovića.

Iznio je iskusni vratar i što će biti ključno za pobjedu i plasman u finale.

'Mislim da moramo igrati dobro prvenstveno u obrani i pokušati zatvoriti njihovu polukontru. To je njihovo najjače oružje i u tom segmentu će ležati jako puno stvari.'

Kad u petak izađu na polufinalni sraz s Norvežanima, naši će rukometaši znati tko bi im bio potencijalni suparnik u borbi za zlato, jer će domaćin Francuska i reprezentacija Slovenije u četvrtak (21 sat) odlučivati o prvom finalistu.

'Vidjet ćemo što će Slovenci izmisliti, ali dao bih malu prednost Francuskoj, jer ipak igraju kući. Vidjet ćemo, bit će zanimljiva utakmica', zaključio je Marko Mamić.