Holmgren radi čuda

Hrvati dugo nisu bili lošiji; svi bruje o ludom potezu i zakucavanju preko Zupca!

22.12.2023 u 10:41

Bionic
Reading

Utah Jazz je nanio 25. poraz zaredom Detroit Pistonsima svladavši ih sinoć sa 119:111, a dvojica hrvatskih košarkaša Luka Šamanić i Bojan Bogdanović nisu bili raspoloženi

Luka Šamanić je odigrao nešto manje od od deset minuta za Utah, a uz pet promašaja iz igre zabio je samo dva koša s linije slobodnih bacanja pridodavši tome pet skokova. Ni Bojan Bogdanović nije imao večer za pamćenje, osim što je njegov Detroit došao na rub izjednačavanja najgoreg rekorda u povijesti NBA, on je u 34:35 minuta na terenu uz izrazito loš šut iz igre 3/12 (trice 2/7) zabio samo osam koševa uz jedan skok, jednu asistenciju i jednu blokadu.

Najbolji pojedinac Utaha bio je Kelly Olynyk sa 27 koševa, šest asistencija i četiri ukradene lopte.

Cade Cunningham predvodio je Detroit s 28 poena, 10 asistencija i šest skokova, ali je imao i šest izgubljenih lopti. Jaden Ivey dodao je 24 poena i sedam asistencija.

A LA Clippersima Ivice Zubca prekinut je niz od devet pobjeda, sinoć su bolji od njih sa 134-115 bili domaći Oklahoma City Thunder. Shai Gilgeous-Alexander ubacio je 31 poen i predvodio Oklahoma City do treće uzastopne pobjede. No, potez večeri izveo je 216 cm visoki Chet Holmgren. Digao je na fintu Zupca te sam sebi dodao loptu od ploče i silovito zakucao. Potez kakav se od igrača njegove visine zaista rijetko viđa!

'Zaista ne znam otkud mi je došlo da to napravim', kratko je rekao Holmgren nakon utakmice kad su ga pitali za to zakucavanje preko Zupca.

U redovima Clippersa najbolji je bio James Harden s 23 poena, Paul George je dodao 22, a Russell Westbrook 15 poena i 13 skokova. Zubac je na terenu proveo 16:56 minuta i zabio je šest koševa (šut iz igre 3/4) uz tri skoka i tri asistencije.

Milwaukee Bucks su nanijeli četvrti uzastopni poraz Orlando Magicu pobijedivši ga na svom terenu sa 118-114.

Buckse je do pobjede vodio Giannis Antetokounmpo sa 37 koševa i 10 skokova, Damian Lillard je dodao 24 koša. Khris Middleton i Brook Lopez bili su jedini strijelci Bucksa s dvoznamenkastim udjelom s po 14 poena.

Paolo Banchero zabio je 23 poena za Orlando, a Moritz Wagner ušao je s klupe za 21 poen i osam skokova.

Minnesota Timberwolves su kod kuće sa 118-111 svladali LA Lakerse i tako se izjednačili s vodećom momčadi NBA Bostonom po broju pobjeda i poraza (21-6).

Anthony Edwards postigao je 27 koševa, uhvatio sedam skokova i pet asistencija za Minnesotu, Karl-Anthony Towns dodao je 21 poen, a Rudy Gobert zabilježio je double-double učinak s 15 poena i 13 skokova.

Anthony Davis je bio najbolji pojedinac Lakersa, utakmicu je završio s 31 poenom čemu je dodao osam skokova.

Washington Wizards su na gostovanju sa 118-117 nadigrali Portland Trail Blazerse. Kyle Kuzma je za pobjedu gostiju ubacio 32 koša uz osam skokova i šest asistencija, a Washington nije zaostajao ni u jednom trenutku za domaćinom.

Tyus Jones ubacio je pet trica i zabio 24 poena, dok je Daniel Gafford upisao 16 poena, osam skokova, šest blokada za tek treću pobjedu u 20 utakmica za Washington.Anfernee Simons postigla je najbolji rezultat sezone - 41 poen za Portland, koji je izgubio osmi put u devet utakmica.

Chicago Bulls su na svom terenu sa 114-95 nadigrali San Antonio Spurse. Coby White je treću uzastopnu pobjedu Chicaga ubacio 22 koša, a Devin Vassell predvodio je Spurse s 21 poenom. San Antonio je izgubio tri uzastopne utakmice i 21 od prethodne 22.

New Orleans Pelicans su kod kuće sa 123-104 svladali Cleveland Cavaliers. Trey Murphy III zabio je rekordnih 28 koševa za New Orleans, a CJ McCollum dodao je 18 koševa.

Memphis Grizzlies su sa 116-103 pobijedio gostujuće Indiana Pacerse, a najzaslužniji za pobjedu bio je Desmond Bane koji je zabio 22 od svojih 31 koša u drugom poluvremenu. Obi Toppin zabio je 22 poena za Indianu, koja je izgubila peti put u posljednjih šest utakmica.

Standings provided by Sofascore